Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z nastolatkiem !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-10, 13:53   #8
SceneQueene
Zakorzenienie

Dot.: Problem z nastolatkiem !

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Nie mam tatuaży, ale... co Tobie przeszkadza, że wytatuował sobie palce? Co by nie robiło Twoje dziecko musisz je akceptować i wspierać. Przecież nie kradnie ani nie bije się z nikim dla pieniędzy. Tak na prawdę -moralnie- nie robi nic złego. Szczerze mówiąc problem byłby wtedy gdyby ogolił się na łyso i wytatuował na karku CHWDP, a potem poszedł siedzieć za narkotyki. Zobacz jak to wygląda z jego strony: nie akceptujesz jego decyzji. Dla nastolatka decyzje na temat wyglądu czy wyboru kierunku studiów to dwie tak samo ważne sprawy. Ty nie akceptujesz jednej z nich, dla niego to bardzo ważna kwestia. Przez wygląd uczy się wyrażać siebie, komunikować ze światem. Nie sądzę żeby robił to na złość Tobie. Uważam, że aby poprawić relacje po pierwsze powinnaś go przeprosić (musisz sobie zdać sprawę, że on się nie zmieni, ze taki chce być), poznać jego chłopaka (może być mu bliższą osobą niż Ty) i spędzać więcej czasu z synem. Zaproponuj coś co sprawi mu radość i pokaż że akceptujesz jego styl - może mały remont jego pokoju, wspólne przemalowanie? A jeśli boisz się wyprowadzki syna do chłopaka może zaproponuj, że zgadzasz się na to by u niego nocował, albo by odwiedzali się nawzajem bez ograniczeń.
Sorki, ze się rozpisałam, ale może coś pomogłam
Chciałam odpisać bardzo podobnie.
Btw, mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując