2013-01-10, 13:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chory dwulatek
Dużo jak na takie dziecko.
Ale nie wystarczająco dużo na jakąś konkretną chorobę wątroby.
I teraz jest to 41 w obu przypadkach, przy normalnym USG i dobrym OB, tak?
Cytat:
Napisane przez Klarissa
Może to głupie pytanie, ale robiłaś ten posiew w jakieś stacji typu sanepid czy w normalnej oddawalni krwi? Bo nie wiem gdzie tego szukać
Ja myślałam o wymazach z gardła ale trzeba by wykonać 3: na grzyby, na wirusy i na bakterie, razem to wyjdzie mnie z 300 zł, strasznie dużo, dlatego prosiłam o skierowanie ale zostałam dosłownie wyśmiana przez panią doktor...
|
Co to za labor?
Wymaz jest jeden.
Normalne kasują osobno za antybiogram i mykogram. Posiew robią jeden. Nawet nie mówisz na co. Jak wysieją grzyba to badają grzyba, a jak bakterie, to bakterie...
W szoku jestem, że tak można pacjenta doić. 
Co to jest posiew na wirusy?
Ja robiłam w laborze, który zgodził się na czytanie wyniku po 10 dniach (a nie po dobie). Niestety nie chcieli się zgodzić na 14, a tak byłoby najlepiej. Dla Candidy. Znalazłam taki jeden. Sanepid nie chciał się zgodzić - matoły!
Candida słabo wychodzi po 24-48h. Albo wcale.
Cytat:
Napisane przez Klarissa
Boję się podawać teraz jakieś leki obciążające wątrobę, boję się żeby dziecku nie zrobić krzywdy. Na razie to wręcz z daleka się trzymam od leków.
Tak, w poniedziałek byłyśmy u dentysty, zęby pierwsza klasa i nie ząbkuje akutalnie więc ropny zapach nie od zębów.
|
Rozumiem.
Masz oczywiście rację.
To nie teraz.
Braliście jakieś leki??
W ciągu paru miesięcy?
Czas edycji: 2013-01-10 o 13:55
|
|
|