skóra odwodniona i przesuszona - na tle zmian hormonalnych? - proszę o pomoc
Witam serdecznie. Gorąco proszę o pomoc Panią Beatę.
Mam duży problem z ustaleniem dla siebie planu pielęgnacji. 9 m-cy temu urodziłam drugie dziecko i w tym momencie całkowiecie zmieniła mi się cera. Podejrzewam że powodem może być to że karmię córę piersią. Do porodu miałam cerę mieszaną z tendencjami do przetłuszczania się, z licznymi bliznami potrądzikowymi i co i raz nowymi krostkami. Pielęgnację miałam opanowaną jako tako. Teraz wszystko stanęło na głowie:-( Mam 30 lat, pracuję w klimatyzowanym biurze. Jakiego kremu nawilżającego bym na twarz nie nałożyła po 2-ch godzinach zaczynam czuć dyskomfort - skóra jest ściągnięta. Ale mimo tego w strefie T niestety się świeci:-( Próbowałam kremu na dzień Iwostin, Olay, Vichy,nawet balsamu SVR do skóry atopowej - efektu żadnego:-( Na noc używam LRP z wit. C lub Iwostin z wit.C+E. Używam podkładu LRP korygującego lub Max Factor Lasting Performance. Moje poszukiwania podkładu dla cery suchej(?) ale kryjącego nic nie dały a z krycia ciężko mi zrezygnować. Do demakijażu używałam płynu micelarnego LRP ale też musiałam się z niego wycofać. Ostatnio konsultantka Avene zbadała mi cerę i wyszło że jest odwodniona i przesuszona.
Byłabym bardzo wdzięczna za wskazówki jak pielęgnować tę, nową dla mnie, cerę: jaki demakijaż, jaki tonik ( do tej pory nie stosowałam ale może powinnam?), krem na dzień i na noc. Może jakaś kuracja specjalna? Pozdrawiam serdecznie!
|