Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lubelskie Mamusie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-12, 16:08   #243
La Cocinerita
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012

Cytat:
Napisane przez sopai1 Pokaż wiadomość
A dzięki dzięki za info i odpoczywam cały czas staram się leżeć jak najdłużej chociaż to niełatwe
Mój lekarz nie pracuje na Kraśnickich tylko tam kieruje swoje pacjentki, niestety jest szefem kliniki w Warszawie a tam jest tylko patologia ciąży i nie ma oddziału położniczego. Najważniejsze żeby były położne w miarę sympatyczne a nie traktujące człowieka jak zło konieczne chociaż każdemu może się trafić gorszy dzień. Ale jestem trochę spokojniejsza, że ktoś tam był i był zadowolony
Ja też wybieram się na Kraśnickie, jeśli nie dostanę się na Staszica i też wtedy nie będę miała lekarza stamtąd, więc będziemy w podobnej sytuacji No ale myślę, że trzeba być zawsze dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez sopai1 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o płeć to trudno powiedzieć, bo lekarz na ostatnim usg powiedział że na 90% będzie dziewczynka z tego względu że poza tym że zasłaniało buzię rączkami to miało nóżkę na nóżkę założoną więc czekam do marca i wtedy może zacznie współpracować
Hehe To trzymam kciuki, żeby Maluszek w marcu współpracował i się ujawnił Może okaże się, że to jednak chłopiec akurat nie miał ochoty, żeby go podglądać

Cytat:
Napisane przez kudlaczka Pokaż wiadomość
Post troszkę będzie długi, ale mam parę spraw do was kochane.

Większość postów dotyczy jednego tematu - Gdzie rodzić?? Mnie też cały czas zastanawia czy dobrą decyzję podjęłam wybierając szpital na Staszica. Na tej stronce:http://gdzierodzic.info/placowka/szu...e=&distance=10
można poczytać o naszych lubelskich placówkach, można też znaleźć opinie kobiet rodzących w danym szpitalu... zobaczcie sobie i najlepiej jakby te, które już tam rodziły dodały swoje opinie - wtedy oceny będą bardziej wiarygodne i miarodajne! Bo póki co to mało tam ocen i opinii...

I tak wszyscy mówią mi, że: "najważniejsze to mieć znajomości.." i to mnie martwi, bo nie mam. Mówią też, że jeśli ciążę prowadzi lekarz z danego szpitala też ten fakt nic nie zmienia w podejściu do pacjentki podczas porodu - a nawet moja koleżanka miała taką sytuację około 3 msc temu, że jej lekarz nie pojawił się w szpitalu podczas jej porodu - który okazał się być z przeszkodami. Nazwisk nie podam bo nie pamiętam. Szpitala też.
Dzięki za linka, fajna stronka, w wolnej chwili sobie poczytam Ja też wybrałam szpital na Staszica i również cały czas zastanawiam się czy to dobry wybór... Ale o tym przekonamy się chyba tak naprawdę dopiero po porodzie Ja chodzę do lekarza, który pracuje na Staszica, ale czy akurat będzie miał on dyżur, kiedy ja będę rodzić, tego nie wie nikt Więc równie dobrze mogę trafić do kogokolwiek innego, dla kogo będę zupełnie anonimowa Ogólnie wydaje mi się, że wszystko zależy od wielu różnych czynników na które nie mamy wpływu i nie jesteśmy ich w stanie przewidzieć, więc trzeba trochę zdać się na los i zaufać lekarzom, którym przyjdzie odbierać poród... Można trafić na świetnego lekarza i położną bez żadnych znajomości i być bardzo zadowolonym, albo być zawiedzionym lekarzem, do którego chodziło się prywatnie całą ciążę, zostawiło się u niego kupę kasy, a on w szpitalu udawał, że pierwszy raz widzi pacjentkę na oczy - bo i o takich przypadkach słyszałam Więc ja planuję nie stresować się tym, do jakiego szpitala ostatecznie trafię itd., ale jak wyjdzie w praniu, zobaczymy, bo jestem straszną panikarą

Cytat:
Kolejna sprawa: Szkoła rodzenia.
Czy planujecie zrobić kurs? Wybieracie się tam ze swoimi partnerem albo przyjaciółką? Jaką szkołę polecacie??

W internecie znalazłam informacje na temat kilku szkół rodzenia - wśród nich jedna na Choinach, oferuje nawet darmowe kursy dla przyszłych mam (!), jednak nie odpowiadają na moje maile, więc nie wiem czy sprawa jest aktualna...a w pozostałych przypadkach cena mnie powala: 500zł!! Szok.

Moja znajoma twierdzi, że jej wystarczyło obejrzenie szkoły rodzenia w internecie, jakieś filmiki instruktażowe na Youtube czy coś...no nie wiem, czy mi takie filmiki wystarczą.
Jeśli masz na myśli Aktywną Mamę, to moja znajoma tam chodziła i była bardzo zadowolona Jako, że szkoła jest bezpłatna, pewnie mają sporo chętnych, może dlatego nie odpowiadają na wszystkie maile... Noo masz rację, że ceny kursów powalają Ja cały czas się waham, którą szkołę wybrać... Jak zbiorę trochę rekomendacji od znajomych, to dam znać, które szkoły rodzenia w Lublinie polecają

Cytat:
Temat trzy: Ubrania ciążowe.
W H&M była ostatnio wyprzedaż. Kupiłam spodenki ciążowe za 40 zł. Spoko. W lubelskiej Plazie jest jakiś nowy sklep dla ciężarówek, ale nie byłam tam jeszcze - ktoś był?jakie mają ceny? - ponoć w tym komisie na ul. Kompozytorów polskich - Leoś - mają też ubrania dla przyszłych mam, muszę tam zajrzeć.

To na razie tyle..czekam na Wasze opinie. Trzymam kciuki i powodzonka!
Znalazłam fajną stronkę, gdzie m.in. jest kilka adresów sklepów z odzieżą ciążową: http://www.tudzieci.pl/miejsca/odziez-ciazowa,,, Ale nie byłam jeszcze w żadnym z nich A jak będę miała Plazę po drodze, to zajrzę i zobaczę, co to za nowy sklep dla ciężarówek
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując