Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-12, 21:27   #3344
Lenka_1987
Zadomowienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. XIV

Hej

Zdałam sobie sprawę jaka nieregularna jestem. Co prawda raz na tydzień/półtora tygodnia, a nie raz i dwa tygodnie robię sobie konkretne SPA od początku do końca w którym dokładnie dbam o każdą część ciała, ale powinnam niektóre czynności, które kiedyś były u mnie nawykiem wprowadzić do codzienności. W tym momencie moja podstawa to mycie buzi+ jakiś krem/maść witaminowa i prysznic. Myie włosów to tylko szampon i odżywka b/s. Balsam po prysznicu i maska na włosy są od czasu do czasu.

Muszę wprowadzić takie czynności jak balsamowanie po każdym prysznicu/kąpieli, maska lub odżywka na włosy po każdym ich myciu, olej na włosy minimum co drugie mycie przed myciem, maseczka na buzię minimum co 3 dni a peeling ciała i depilacja minimum raz w tygodniu do swojej codzienności i ćwiczenia

Na chwilę obecną siedzę z olejem rzepakowym na włosach (głowę owinęłam folią ręcznikiem i podgrzewam suszarką co by się lepiej wchłonął). A jutro robię sobie wielkie SPA po którym mam zamiar dbać o siebie regularnie. W planach mam regulację brwi, depilację, kąpiel i peeling oraz balsamowanie. Pedicure i manicure takie porządne, peeling i maseczkę na buzię a wieczorem mycie włosów odżywką, maseczka kallos latte pod czepek.

Ponadto postanowiłam zadbać o siebie od środka: kupiłam sobie tabletki silica (kiedyś sprawdzały się u mnie), rutinoscorbin (mam strasznie widoczne żyłki na całym ciele, może oś pomoże) tran, zaczęłam pić pokrzywę, drożdże i myślę nad kuracją galaretkową na paznokcie. Mam nadzieję, że wytrwam trzy miesiące
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując