2013-01-13, 19:33
|
|
|
EDUkator
|
Dot.: Co się ze mną dzieje?:(
Cytat:
Napisane przez Monex
 na pewno jesteś zdolną, dziewczyną, która ma chwile zwątpienia. Przede wszystkim zatrzymaj się i spójrz na wsystko z boku. Startujesz w olipiadzie to świadczy że jesteś zdolna, ambitna, masz cel. Nie uważam że masz "jakiś" problem". Jesteś w zupełności całkiem normalną dziewczyną. Przerasta Cię poprostu nauka, chcesz żeby wszystko poszło po Twojej myśli, i stąd takie a nie inne myśli. Nie wmawiaj sobie, że Ci się nie uda bo to jest bardzo niszczące. Niszczy to Twoję samoocenę oraz blokuje Cię w przyszłośći. Piszesz że jak nie umiałaś założyć buta to wybuchałaś płaczem... zastąp ten płacz śmiechem (nawet takim bezsensownym). Śmiej się z tego że coś nie wyszło i szukaj sposobów na to żeby za drugim razem się udało  .
Jesteś jeszcze młoda Twoja psychika jeszcze dojrzeje do pewnych sytuacji. Warto też skorzystać z pomocy psychologa, ale nie takiego który będzie tylko słuchał i wymagał od Ciebie wyciągania wniosków, ale takiego, który wskarze Ci odpowiednią drogę.
Główka do góry 
Napisz jak poszło na olimpiadzie. Trzymam kciuki (i tak wynik będzie pooozytywny).
Pozdrawiam
|
Uważasz, że płacz, krzyki, rzucanie książkami, trudności z oddechem i ucisk w głowie, to nie jest problem?
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;38626399]Majka1503
Biorę je od mamy,raz dała mi sama..
Teraz sama z nich korzystam... Bardzo mnie uspakajają,i czuje sie po nich znacznie lepiej.
I tak są na recepte.
Przerwałam leczenie,w sumie ze względu..na moich rodziców.. oni uważają ..że problemu tak naprawdę nie mam żadnego,a ja sobie wszystko wymyślam,żeby uciec od książek. [/QUOTE]
Skoro są na receptę i są przepisane dla Twojej mamy to pod żadnym pozorem nie powinnaś ich brać.
A to, że Twoja mama Ci je daje i zdania rodziców... cóż, nie skomentuję.
Edytowane przez Majka1503
Czas edycji: 2013-01-13 o 19:35
|
|
|