Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
trochę późno, ale w końcu mam czas coś napisać. a czytam was od wczoraj ; p
po 1. ja chyba zdecyduję się na szczepienie 5w1 a przed posłaniem małego do przedszkola na pneumo jeszcze zaszczepię, tak mi lekarz też doradzał, bo później jest mniej tych dawek.
po 2. ja pazurki obcięłam już pierwszy raz zaraz po wyjściu ze szpitala, miał bardzo długie i się drapał czort mały.
po 3. używam teraz dada 2 i też uważam, że nie są najtańsze i że są jakieś takie sztywne... jak mi się skończą to spróbuję pampy 2, a no i dada mimo że przeszłam z jedynki (używałam pampersów) dopiero co to już zaznaczają się na nóżkach, tzn. gumka zaczyna uciskać.
po 4. dziś zaczynamy antykoncepcję, jeszcze 2 tygodnie i : DD ciekawe jak to będzie.
po 5. też pozwoliłam sobie już na kąpiel. ależ ulga, bo prysznicować się w wannie to nie mycie się... teraz w końcu czuję się odświeżona, a przy okazji opanowałam tą dzicz co mi tam wyrosła ; p . A co do szwów, my dziś jesteśmy 4 tyg. od porodu a dalej czuję miejsce gdzie było szycie, jest takie twardsze... zastanawiam się czy mogę się smarować tymi kremami na blizny ?
|