Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-14, 12:03   #899
meyka87
Raczkowanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Witamy wszystkie mamusie i dzieciaczki po długiej nieobecności
Czytałam na bieżąco ale na odpisywanie już brakowało czasu.
Leci nam juz 11 tydzień i jak na razie mała grzeczna i czasami da się wyspać, rekordowo od 21.30 do 5

Widziałam, że przewiną się temat szczepień. Miałam taki czas, że zaczęłam o tym czytać trafiając na mnóstwo opinii przeciw, na fora osób które nie szczepią itd. Zgłupiałam, przestraszyłam się i też rozważałam nieszczepienie, ale z racji tego, że ekspertem nie jestem, wiedzy która by mi pozwoliła samodzielnie ocenić wady szczepionki nie mam a opieranie się na tym co znajdę na forach było by nie rozsądne dlatego postanowiłam zaufać lekarzom, oczywiście zachowując zdrowy rozsądek. Za radą bliskiej znajomej pediatry, która swoją wnuczkę szczepiła szczepionką 5w1 (również rota i pneumo ale nad tym się zastanawiam) też szczepimy skojarzoną. Nie potrafię się zdecydować co z pneumo, co prawda z racji tego, że Mati jest wrześniakiem mamy ją za darmo, ale nie wiem czy się decydować czy nie. W tym tygodniu muszę podjąć decyzję, bo szczepienia miałyśmy przesunięte z powodu przedłużającej się żółtaczki.

Mamusie karmiące piersią jak to jest z kawą można pić?

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość

muszę wam powiedzieć, że strasznie się wkurzyłam wczoraj.
normalnie używamy chusteczek pampersa, ale że Kuba dostał (w prezencie) chusteczki bambino, to trzeba było je zużyć. Tak więc dwa dni temu otworzyłam opakowanie i zaczęłam używać.
Wczoraj mały już pupsko zaczerwienione. To pewnie po tych chusteczkach
no kurde, dopiero parę dni temu wyleczyłam jedno odparzenie, a tu widzę znowu zaczyna się dziać... szlag mnie trafi i krew jasna zaleje

nie wiem, czym mu smarować, żeby to zaczerwienienie nie przerodziło się znowu w jakieś ranki?
nie chcę tak często używać tej maści pięciornikowej, póki nic strasznego jeszcze nie ma.
w domu mam sudokrem, alantan plus i linomag zielony (moja teściowa go ubóstwia, więc postanowiła mnie w niego wyposażyć).
o bepanthenie nie wspominam, bo się na nim zawiodłam.
Ja mogę polecić maść tranową, z polecenia pediatry. Mała miała odparzenia po pampersach premium care przez tą siateczkę która się przyklejała, nic nie pomagało (lonomag, sudocrem) dopiero maść tranowa i 2 dni było po co prawda zapaszek nie najładniejszy

uciekam bo szkrabina się obudziła i woła jeść

pozdrawiamy
meyka87 jest offline Zgłoś do moderatora