2013-01-14, 17:01
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Twaróg
Cytat:
Napisane przez zieloneoczymam
To, że się odchudzasz i zdrowo odżywiasz, nie oznacza że musisz jeść serki/twarogi/nabiał każdego dnia  Optymalnie i tak powinno się ograniczyć do ok 100-150g dziennie, bo nabiał zatrzymuje wodę w organizmie, co wcale nie jest wskazane przy odchudzaniu 
Twarogi są dobre i zdrowe, ale nie przymuszaj się do ich jedzenia. To normalne, że po 3 dniach coś Ci "zbrzydło" i nie zjesz tego. Organizm Cię po prostu zmusza do kombinowania i dostarczania różnego rodzaju zdrowego pożywienia, a nie tylko twarogu 
Ja mam podobnie z kurczakiem - czasami potrafię jeść przez miesiąc, nawet każdego dnia, a czasami mam tak że jem go i czuję taką zepsutą padlinę, wypluwam i nic mnie nie zmusi do zjedzenia tego. Mimo, że wiem że mięso świeże itp - ale po prostu organizm chce coś innego 
|
hejka,
no wiem, że muszę jesc różnorodnie, po prostu ciekawi mnie skąd to sie bierze, dlaczego tak sie dzieje, wiesz ot taka ciekawosc mnie naszła
|
|