Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zrób to sama - modyfikacja Monopoly?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-15, 16:58   #1
Axl Low
Przyczajenie

Zrób to sama - modyfikacja Monopoly?

Witam. Nieraz przeglądałam to forum, które niejednokrotnie służyło mi swoimi pożytecznymi radami. Być może i w tej dziedzinie mi pomożecie - bo z tego, co szukałam po internecie, nie znalazłam nic, co mogłoby mi wiele powiedzieć.
Zapewne większość z was kojarzy grę "Monopol". Słyszałyście również o ich modyfikacjach? Na przykład coś podobnego:
http://fc03.deviantart.net/fs71/i/20...tl-d483azh.jpg
Sama zastanawiałam się nad tym, jak zrobić coś podobnego. Przyznaję, jest to dla mnie wyzwanie. Mogę opracować wzór w Photoshopie, ale to szczegół - znacznie gorzej z wykonaniem. Bo i na jakim papierze drukować, o jakiej gramaturze, gdzie, co i jak? W jaki sposób została wykonana przeciętna plansza z Monopoly i z czego ona w ogóle jest? Laminowane czy lakierowane? - itp. itd. Podobnych pytań mogłabym zadać multum.
Nigdy nie korzystałam z drukarni czy nie interesowałam się podobnymi kwestiami, nie orientuję się więc w tej dziedzinie tak, jak bym chciała, także proszę was o radę. Wiem, że jest to trudne, ale mam czas i trochę możliwości. Czy któraś z was robiła już coś podobnego/miała styczność lub doświadczenie w kwestiach związanych z podobnym tematem?

Zatem padnie pytanie autorstwa tow. Gierka:
Pomożecie?

Ps. Nie wiedziałam, w jakim dziale umieścić ten temat. Tak mi się wydaje że to ten... Jeśli się pomyliłam - przepraszam.

A.
Axl Low jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując