Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-20, 17:01   #291
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

ja właśnie wchłonęłam obiad- pierwszy raz robiłam własnoręcznie talarki z ziemniaków, bo zawsze kupne i jak dłuuuugo się one robią ;P
Ale pychotka, do tego pierś z kurczaka w panierce i zielona fasolka
Teraz mąż poszedł spać, a ja mam czas na wizażowanie i chyba napiszę coś na blogu

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
My z TŻ też wzięliśmy w ubiegłym roku kredyt na mieszkanie. Zostało nam jeszcze 29 lat Zamierzamy spłacić wszystko wcześniej, ale czas pokaże czy nam się uda

W naszym przypadku w sumie innej opcji nie było. Jedni i drudzy rodzice mieszkają w blokach, gdzie metraż jest dość ograniczony (pomijając już kwestię tego, że nie wyobrażam sobie na dłuższą metę mieszkać na kupie, nawet gdyby miałby to być dom jednorodzinny ) Mieliśmy więc do wyboru mieszkać w wynajmowanym mieszkaniu i płacić więcej niż za ratę kredytu lub zakasać rękawy i podpisać cyrograf z bankiem
Moi teściowie na szczęście kupili sobie mieszkanie w Krakowie, a nam zostawili warszawskie. Całe szczęście, że daliśmy radę bez kredytu. Co prawda czeka nas remont generalny, bo nie wiem, czy ściany widziały kiedyś szpachlę, a łazienka jest z lat 80, ale zawsze to mniejszy koszt
Mam nadzieję, że obędzie się bez pożyczki, bo odkładamy od dnia ślubu na remont, ale z racji, że pojawi się dziecko musimy też kupić auto. Ale jestem pełna nadziei. Najwyżej mała pożyczka, czy kredyt, albo meble na raty i do przodu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora