Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy warto dojeżdżać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-20, 21:54   #1
Agata_21
Przyczajenie

Czy warto dojeżdżać?

Hej dziewczyny, mam mały dylemat i mam nadzieję że pomożecie mi go rozwiązać
Jestem teraz w trzeciej klasie gimnazjum, a więc niedługo będę musiała wybierać szkołę średnią. Mieszkam w dosyć małym mieście, jest tutaj liceum, nawet dobre. Do większego miasta mam 40 km, i tam oczywiście jest duży wybór naprawdę świetnych szkół. Problem jest w tym że mam chorobę lokomocyjną i nie mogę jeździć autobusami i autem, ale pociągiem nie ma problemu. Jednak wiadomo, pociągi jeżdżą różnie, często się spóźniają, a w zimie to już w ogóle... Dojazd do miasta to jakieś 40 min, ale z dworca jeszcze do szkoły trzeba trafić, także ogólnie to jakaś godzina w jedną stronę. No i boję się że całe liceum będę tylko dojeżdżać, z domu do szkoły, ze szkoły do domu, a w domu nauka. No a znajomi to już w ogóle Wszyscy idą do tutejszego liceum. Wiem, że w nowej szkole na pewno kogoś poznam, no ale kiedy ja będę się z nimi spotykać? Wszyscy będą się umawiać wieczorami, a ja co? do domu będę musiała jechać Nie bedę miała znajomych w ogóle, moi obecni będą się spotykać ze sobą, no bo mnie w ogóle nie będzie. Nie chce być sama Wiem że są jeszcze weekendy, ale właśnie wtedy będzie najgorzej, bo wszyscy będą sie świetnie bawić, a ja sama będę. No bo ze starymi znajomymi nie będę miała tematów. Liceum to podobno bardzo fajny okres, a ja nie chce go zmarnować. Wiem że nauka jest najważniejsza, ale jeśli będę smutna to nie będzie chciało mi sie uczyć. Gdybym została tu gdzie mieszkam, do szkoły miałabym 5 min, po szkole mogłabym spotykać się ze znajomymi, potem wieczorem się uczyć. Nie wiem czy to nie lepszy pomysł... Czy lepiej pójść do lepszej szkoły i dojeżdżać? Proszę o pomoc, co sądzicie, jak powinnam postąpić, naprawdę strasznie się martwię
Wiem że jest jeszcze internat, ale okropnie się boje że trafie na osoby z którymi się nie dogadam, że będą robić mi jakieś głupie kawały, że nie będę miała jak się uczyć, i wogóle.. nie bardzo mi się podoba ten pomysł
Agata_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując