Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Petycja do administracji w sprawie zamknięcia wątku "chorobowych jadłospisów"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-20, 21:20   #1
Ilta
Zadomowienie

Petycja do administracji w sprawie zamknięcia wątku "chorobowych jadłospisów"

Jak w temacie. Proszę o dyskusję na ten temat.

Ja jak pisałam w tamtym temacie uważam, że szkodzi a nie pomaga, nakręca jeszcze bardziej chorobę i jeżeli powinien taki wątek istnieć, to jedynie jako zamknięty i podpięty z PRZYKŁADAMI CHOROBOWYCH JADŁOSPISÓW. Najlepiej skopiowanych bezpośrednio z tego wątku. Ale bez możliwości dopisywania kolejnych za to z uwagą, że powinno się udać do dietetyka, jeżeli widać podobieństwo do obecnego menu.

Idąc za hasłem przewodnim działu:

"Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem".

Uważam je za słuszne, ale do zmodyfikowania. Można wrzucić jednorazowo wszystkie "diety baletnicy" i inne diety głodówkowe jako przykłady. Można utworzyć wątek o tym, jakie znowu diety znalazłyśmy, które uważamy za szkodliwe.
Ale nie napędzać się na porównywanie kto ile i co zjadł ze względu na specyfikę zaburzeń odżywiania i szkodliwego wpływu fiksacji na tym ile i co się jadło.

Słowa sprzeciwu także są mile widziane w formie konstruktywnej krytyki.

Zróbmy coś z tym tematem "chorobowych jadłospisów" bo, według mnie, nic nie wnosi za to bardzo szkodzi i trzyma kurczowo na forum wiele osób, które się tam zakorzeniły. Kto przebywa długo na forum ten potwierdzi, że takie osoby są i że przebywają w 99% tylko tam zamiast na terapii.

Edytowane przez Ilta
Czas edycji: 2013-01-20 o 21:21
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując