2013-01-22, 16:33
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wasza praca
Cytat:
Napisane przez Kadin_
Z tego co się orientuję to w budżetówkach są konkursy, więc jak przyniesiesz CV to do niczego im się nie przyda. Obserwuj BIP-y poszczególnych jednostek- tam zawsze są zamieszczane informacje o konkursach, jakie dokumenty trzeba załączyć itp.
Tak samo nie da się napisać DOBREGO listu motywującego bez konkretnego stanowiska. Może tutaj tkwi Twój problem ? Ja poradzę jeszcze brać udział w bezpłatnych stażach dla firm. Mam mase informacji, że po stażach firmy te zatrudniają już na umowę. Mam koleżankę - dyrektor jednostki wojewódzkiej, też zaczynała od bezpłatnego stażu 
|
tak, ja wiem, że są konkursy.. nie chcę tu pisać o jakie instytucje mi chodziło, ale akurat tam jest naprawdę rzadko jakiś nabór, sprawdzałam i w przeciągu tych kilku miesięcy do jednej był nabór, ale na wyższe stanowisko, do którego brak mi doświadczenia. no i jak składałam cv, to oddawałam także kopie dyplomu, wypis ocen z uczelni i listy motywacyjne. poza tym rozmawiam z osobami pracującymi w tego typu miejscach (znajome) i niestety ostatnimi czasy zwalniają pracowników. dzięki za podpowiedź o stażach , zastanawiałam się nad czymś takim, ale nie zdecydowałam się, może faktycznie popróbuję jeśli nadal nic nie uda mi się złapać .
|
|
|