Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-23, 09:30   #3850
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej, hej dawno się nie odzywałam ale podczytuję regularnie. Trzymajcie kciuki, bo o 12 wizyta - połówkowa )
Przez ten głupi cewnik dopadły mnie jakieś dziadowskie bakterie, więc pewnie antybiotyk dostanę.
Nie wiem czy to przez pęcherz, czy przez cewnik ale od poniedziałku czuję, że mam napięty brzuch przy chodzeniu, nie są to skurcze ani nie boli tylko jest uczucie jakbym nosiła z 30 kg w brzuchu. Biorę posłusznie no spe i zobacze co mój gin na to powie.
Mały zaczął mieć swoj rytm dnia, tak wiec o 5 pobudka, nie ma zmiłuj i seria kopniaków w pęcherz
Ostatnio pisałyscie o lekkich wózkach i przez przypadek wynalazłam ten:
http://baby-centrum.pl/p/1548/301/ta...cyjne-3w1.html cena fajna, waga też, duża gondolka tylko za cholercie nie ma o nim nic w necie tj opinii i nie wiem, trzeba by było go na żywo zobaczyć, bo ogólnie jest ok.
Trzymam kciuki za wizytę! Oby sie obyło bez antybiotyku, ale z drugiej strony jak mus to mus... Ja się na dniach dowiem czy mój podziałał...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale fajnie..!!!! po cichu już się cieszę z tobą ja w rodzinnym domu byłam ostatnio... yyy... na święta bożego narodzenia 2011

wiesz, co do czegoś tłustego do kąpieli, to ja sama sobie lubię wlać jakiś olej do wanny i się "macerować" nie trzeba majątku wydawać. i to na parafinę... jeśli dzieciak ma silne alergie na dosłownie wszystko, to taka parafina jest prostym wyjściem, bo tam NIC nie ma ale to nie pomoże na dłuższą metę. zamierzam więc do kąpieli dodawać jakieś naturalne oleje - w zależności, na jakie będzie maluch najlepiej reagował. czy wleję je na czysto, czy zemulgowane żelem hipp (tak też często robię u siebie, żeby woda była miękka, nawilżająca, ale nie pływały "oka"), to się okaże poczytam jeszcze na ten temat...
powiem tylko, że mój młodszy brat, alergik do potęgi na wszystko, też miał w oilatum się kąpać. fajnie "działało" na chwilę, a potem tylko gorzej. ukojenie na dłużej, czyli do następnego mycia, przyniosły oleje naturalne - choćby oliwa z oliwek. nasączaliśmy watę i okładaliśmy go tym - wyglądał jak chmurka
najlepsze z tego wszystkiego, że z każdym zabiegiem skóra była coraz zdrowsza, i po pewnym czasie nie trzeba było już niczego do smarowania prócz kremu na buziola przed spacerem

postaram się zgłębić temat na tyle, żeby i wam coś mądrego napisać właśnie najbardziej skomplikowane będzie chyba wymyślenie tego tłuszczu do ochrony pupy... ale coś wymyślę!
nie chcę się wymądrzać, bo założę się, że wielu dzieciakom to i zwykłe nivea, ziajka czy penaten przypasują. ale w mojej rodzinie to same delikatesiki przerabiałam temat na sobie, młodszym bracie i mojej bratanicy (od starszego brata córa). po prostu sobie etapy z niveą itp. daruję z miejsca
Ja chętnie skorzystam z Twoich rad. Sama bardzo lubie oleje naturalne i widzę jak dobrze na moją skórę działają, ale za krótko siedzę w tym temacie, żeby opracowywać formuły. Dlatego tak Cię ciągnę za język Bęe zatem czekac na większy elaborat olejowy
A co tp jest ten żel Hipp, do czego sie go stosuje??
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora