Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prawo dla absolwentów - ewspa ??????????
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-24, 06:30   #3
mushroomhunter
Zadomowienie

Dot.: Prawo dla absolwentów - ewspa ??????????

Cytat:
Napisane przez natureCocktail Pokaż wiadomość
hej,
wielka prośba o udzielenie odpowiedzi na niezwykle nurtujące mnie pytanie.

mam możliwość podjęcia studiów na kierunku prawo dla absolwentów (tzw. przyśpieszone studia kosztem braku wakacji i w tym przepisane oceny z innego kierunku, co może oznaczać, że okres studiów zostanie skrócony nawet do 2 lat) na ewspa w warszawie, ciekawa jestem czy ktoś z Was studiował kiedykolwiek na tej uczelni i jak to wygląda od strony praktycznej?
przeszukałam cały internet i opinii jest niewiele i są bardzo skrajne.
aaa no i zasadnicze pytanie, może się ktoś orientuje czy mając na dyplomie wpisany jako kierunek "prawo dla absolwentów" mam taką samą możliwość startowania na aplikację jak mgr z samym "prawem" na dyplomie???? takiej informacji nie mogę się nigdzie dopatrzeć
a może jest tu jakaś dobra dusza studiująca prawo w systemie 3,5 letnim (10 semestrów, z tym, że bez wakacji) i się wypowie na temat uczelni?

za wszelkie opinie typu "studia prawnicze nie trwające 5 lat to skandal " itp dziękuje, juz skończyłam studia 5-letnie na wpia z tym, że nie prawo a administrację.

z góry dziękuje za odpowiedzi
Myślę, że to, czy masz szansę na aplikację zależy w dużej mierze od ciebie. Moim skromnym zdaniem, prawo dla absolwentów ma sens tylko i wyłącznie po administracji, która w zasadzie jest "wersją demo" prawa ;]. Wniosek? Śmiało idź ;].
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora