2013-01-24, 10:12
|
|
Przyczajenie
|
Kurs szycia w Krakowie
Witajcie!
Widziałam w kilku miejscach zapytania o kursy szycia więc podzielę się z wami moimi doświadczeniami!
Trafiłam do pracowni, gdzie odbywają się kursy INDYWIDUALNE! tzn. w grupach max 2-osobowych! To jest chyba rzadkość w naszych czasach, bo wszędzie się spotkałam z grupami minimum 6-osobowymi.
Pani prowadząca warsztaty - krawcowa z wieloletnim doświadczeniem super prowadzi ćwiczenia, wszystko doskonale pokazuje, tłumaczy. Na pierwszym etapie kursu nauczyłam się obsługi m.in. maszyny do szycia, wszystkich ściegów krawieckich, różnych sposobów wykończeń i zdobień a także doboru tkaniny do kroju i fasonu oraz przerabiania form i wykrojów (np. z Burdy) na własne potrzeby.
Ukończyłam u Pani Lucyny aż 3 etapy kursów i po ich zakończeniu przyznam, że mam na swoim koncie uszytą elegancką spódnice, sukienkę, bluzki i płaszcz! ))
1 etap kursu obejmuje 10h (5 spotkań) + oczywiście przerwy na kawę, herbatę cenowo także najlepiej: 400zł za osobę w grupie 2-osobowej lub 580zł za kurs indywidualny!!! 
Dziewczyny, jak szukacie kursu szycia w Krakowie, z całym sercem polecam Wam Panią Lucynę Bróg i jej pracownię na alejach 29 Listopada.
|
|
|