|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
Napisane przez elaine-blath
tak jak obiecałam, cytat z 'Ciąża i poród bez obaw" I. Czarnawska-Illiew. Z dedykacją dla tych, które się denerwują  )
"Dla maluszka bowiem nic a nic się nie liczy, czy mieszka w pięknej willi czy w ciasnym pokoju dalszej rodziny, czy jego śpiszki są firmowe czy z drugiej ręki albo też na ile modny jest jego wózek. Ale fakt, czy jego mama jest spokojna i pogodna, czy stała się kłębkiem nerwów, który grozi wybuchem w każdej chwili jest sprawą absolutnie zasadniczą. To podejście do życia mamy decyduje o tym, czy dziecko odbiera otaczający je świat jako bezpieczny i z natury dobry, czy nie."
bardzo mnie rozbawił i jak się zaczynam denerwować czymś, to sobie o tym właśnie myślę.
|
Prwadziwy ten cytat.
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik
Mi też  Wógóle to robiłam już 4 testy internetowe  i we wszystkich wychodzi mi że chłopiec  Ja zresztą też myślę że będzie chłopiec (ba,nawet mi się to kilka razy śniło), ale za to tż jest przekonany że będzie dziewczynka, bo tak czuje i też mu się mała Gabi śniła, nawet z nią w tym śnie rozmawiał  Zastanawiam się czy nie iść na 3d/4d za 250zł,zamiast na nfz po 20tyg,bo jak na nfz pójdę to nawet fotek mi nie dadzą.
|
Mnie sie wygade ze to zalerzy od gina.Ja raz byłam z nfz na usg.Sprzęt troche stary ,pani powiedziala ze szpital biedny i nie wie czy da mi fotke ale jednak druknęła 
Cytat:
Napisane przez czarownica1
Dzień dobry Mamuśki
coś mnie sięwydaje, że ja dziś będę mocno marudna. Znowu źle spałam, nogi znowu niespokojne, chociaż pęcherz daje mi spokoj i tylko 1x leciałam.
Dziś idę na spacer przed snem, wietrzę sypialnie może to coś da?
Poza tym chyba gruszka mnie pogoniła rano, bo boleści jakieś miałam.
Nic mi się nie chce, ale biorę sięw garść może się rozkręce przy pracy, może coś dobrego upichce? Umyje głowę, jakieś spa zrobie.
Też muszę włosy zrobić, ale myślę, że tak na początku lutego. Odrost już mało apetyczny i trzeba podciąć i to chyba sporo ....
[
odkąd jestem w ciąży to zdarza mi się często gazować, zwalam na Małego, to nie ja przecież 
|
Ja juz prawie mam swoje brązowe włoski Rok temu w pazdzierniku po 2,5 roku porzuciłam bycie blondynką.
A co do gazowania-to czesto mi sie zdarza niezaleznie od jedzenia.
Cytat:
Napisane przez roxi1980
 sama natura
hahaha
A my wczoraj uprawialiśmy świństewka  PO RAZ PIERWSZY od testu ciążowego... Matko, ale miałam stres... Chodzę i podglądam bieliznę, czy aby za bardzo nie narozrabialiśmy  Tak dla wyjaśnienia, bo pewnie większość z Was czyta to z zaskoczeniem - w ciąży z Norbertem nie było takiej możliwości od maja do końca lutego posucha jak nic...
|
Ale Wam dobrze Mnie lekarz jeszcze nie pozwolił.Za każdym razem jak ide do gina Tz czuwa zeby pierwszym pytaniem na mojej liscie bylo pytanie o sex
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa
Witamy się z rana
Leżakujemy aż mnie tyłek boli
Nasz okruszek w całej okazałości 
|
Słodki okruszek 
Cytat:
Napisane przez Myszolka91
hej. Wy sobie baraszkujecie a my mamy zakaz wspolzycia  zostaja tylko jakies niewinne pieszczoty. Mialyscie racje piszac mi ze narzeczony zaintetesuje sie ciaza jak brzuszek zacznie rosnac.Teraz to przytuli sie do brzuszka a czasami nawet cos do niego powie 
|
Mój Tż jak wraca z pracy to tuli sie i pyta jak tam jego dzidzia.A wieczorem standardowo do neigo pogada i głaszcze jak lezymy juz w lozku.Wczoraj nie oddzywalam sie do niego a Tż do mnie ;,, ale ja sie z maluszkiem nie pokłociłem wieć odsłoń brzuchol i daj nam pogadac" 
Głaskał,głaskał i mówił ze cosik czuje jak potrzyma dłuzej ręke na brzucholu.Ja nie wyczułam nic ale moze to TO ? 
Cytat:
Napisane przez sarna405
My dziś kończymy 9 tydzień  zaczynamy 10 
Co do współżycia mój mąż po stosnku mówi ze mu jakoś dziwnie z moim brzuszkiem, ale na razie jest mautki... boi się jakoś mówi dziwnie jak mój brzuchol go dotyka 
|
za 10tc.
Cytat:
Napisane przez Margosia__
 Niedługo zacznie patrzeć i obserwować... a nawet dawać o sobie znaki
 za 10 tydzień... Jeszcze tylko +/- 30
A nasz Kundlak jest jeszcze taki, ze nie można go ze smyczy spuścić bo jak widzi innego psa to się rzuca z zębami więc nie dość, że trzeba uważać na niego i pilnować jak przechodzi inny pies to jeszcze pilnować wózka...
Też chyba odpuścimy sobie spacery zimą 
|
Moj mały Pies dzisiaj miał radoche.Poszła troche odsniezyc podjazd bo Tż do 19 w pracy a jakbym musiała sie ruszyc z domu to ugrzęznę.No i pan pies skakał na ten snieg ktory zrzucałam z łopaty.Nawet większe bryły go cieszyły,taki hardkor z niego jest.Jak widzi psa na spacerze to MUSI sie z nim przywitac.A Kaukaz zawsze wysuwa sie do przodu zeby moc mnie w razie czego bronic.I dla bezpieczenstwa drugiego psa musze go profilaktycznie trzymac mocno za kolczatke.
Cytat:
Napisane przez mela1234
Miałam kiedyś znajomego, trochę był nieogarnięty z typu karczycho, siłownia i takie tam. Miał dziewczynę w ciąży (są nadal ze sobą), a bardzo lubi sex i się nim przed kolegami chwalić. I kiedyś opowiadał jak na ostro pojechali, a drugi mu rzucił hasło, że musi trochę uważać bo jak dziecko będzie większe i obróci się już główką do dołu to może mu dziurę w głowie zrobić. Ten gamoń uwierzył!  Do momentu, aż ktoś go naprostował to stonował z sexem  Myślałam, że padnę jak to usłyszałam 
|
Cytat:
Napisane przez iwona335
[/COLOR]a tak wogóle to dzisiaj rozpoczynam 17 tydzien, czyli wg niektórych skończyłam 17 tydzien i leci juz 18 :P
|
Lecimy podobnie do przodu