Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakręcone dzieci, czyli jak dbać o małe lokasy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-25, 15:49   #89
Iwona75
Zakorzenienie

Dot.: Zakręcone dzieci, czyli jak dbać o małe lokasy

Asiaczek_88 śliczne ma córcia loczki
ja nie mogę dojść do ładu z włosami córki.
Byłyśmy podciąć troszkę włosy w trzy warstwy i niestety fryzjerka strasznie pociachała jej włosy.Z długości nic nie ścięła (sięgają brody) tylko zrobiła trzy warstwy co miało wydobyć większe fale.Niestety nie wygląda to dobrze.Włosy straciły z objetości choć wcześniej nie było ich zbyt dużo,nie chcą falować tylko stoją na wszystkie strony.
Są za krótkie żeby je zwiącać w kucyk,nie wiem co z nimi zrobić.
Córka wygląda jakby była cały czas potargana.
Najgorsze jest to że włosy jej bardzo wolno rosną (ok.pół cm na miesiąc)
Najchętniej ściełabym na jeszcze krótsze żeby pozbyć się tych postrzępionych końców ale córka się uparła że zapuszcza i nie nie chce ściąć.
I jak tu przekonać dziesięciolatkę która zazdrości koleżankom długich włosów i też chce takie mieć?
Kupiłam ostatnio kilka rosyjskich kosmetyków z myślą o sobie i zastanawiam się czy mogłabym używać ich wspólnie z córka w celu przyspieszenia porostu?
Są to:
maska drożdżowa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...e-wzrostu.html

olejek łopianowy z witaminami Nevskaya Korona o taki składzie

Skład (INCI): Olus, Arctium Lappa, Ricinus Communis, Isopropyl Myristate, Linoleic Acid, Arachidonic Acid, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Lecithin, BHT.

szampon Natura Siberica neutralny o takim składzie
Skład:Aqua with infusions of: Organic Anthemis Nobilis Extract, Organic Saponaria Officinalis Extract, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, Bidens Tripartita Extract, Glycyrryhyza Uralensis Fisch Extract, Hippophae Rhamnoides Altaica Seed Extract, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Limonene.

Czy te kosmetyki nadają się dla dziesięciolatki i czy mają szansę zadziałać?
Przez jakiś czas bedę musiała trochę rano jej modelować włoski.
Zamierzam używać tylko zimnego nawiewu ,mam nadzieję zę nie zaszkodzi.

Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując