Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Irlandia Północna - taka mała ale jest :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-26, 01:06   #134
disarrays
Rozeznanie

GG do disarrays
Dot.: Irlandia Północna - taka mała ale jest :)

W porównaniu do zarobków w PL to nieco taniej, zależy też od tego gdzie się stołujesz i jakich kosmetyków używasz. Znam dziewczyny co kupują kosmetyki w funciaku (uważaj tam na daty ważności jeśli masz delikatną skórę ) a i takie, które uzywają tylko tych z najniższej półki.
Do kosztów dodaj bilety (autobus, pociąg) no i oczywiście telefon. Kosmetyczki ani fryzjerki jeszcze nie znalazłam nawet "przeciętnej" wszystkie są złe, albo gorsze Solarium wychodzi dość drogo... ja osobiście nie korzystam.
Ja osobiście pieniażków nie liczę, a pracuje za minimalną - na co mam ochotę to kupuje, jak mam ochote ide po nowe buty, albo na lody, nie stronie od knajpek z dobrym jedzeniem i pubów.
Kwot nie podaje celowo, bo nie chcę wprowadzać w błąd, na necie można znaleźć gazetki z TESCO czy ASDy z aktualnymi cenami produktów np spożywczych - najlepiej samemu ustalić na jakim poziomie się żyje i wtedy kalkulować Ja nie należę do osób odkładających pieniążki, więc pozwalam sobie na więcej, jeśli się jest dusigroszem to można sporo odłożyć, ale przecież ile można jeść zupki chińskie
A dokąd dokładnie lecisz? Belfast, czy raczej okolice?