2013-01-26, 02:40
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy
witam. ja też mam mały dylemat. przejrzałam połowę tego wątku i dalej jestem w kropce. może jak opiszę tutaj swój problem ktoś mi doradzi co powinnam zrobić. a więc wczoraj postanowiłam pozbyć się już lekko wypranego koloru "ciemna czekolada" casting gloss. zakupiłam colour B4,który delikatnie zdjął ten kolor pozostawiając lekką rudość na głowie. Gdy rano wstałam włosy były ciemniejsze pobiegłam do drogerii i kupiłam z loreala bardzo jasny popielaty blond 03. szczerze mówiąc na polskiej stronie loreala nie ma tego koloru. na opakowaniu zaznaczone jest że nadaje się ten kolor do średniego i jasnego brązu. a więc, po wszystkim odrosty i krótsze włosy wyszły nawet ładnie, ale te które wcześniej w salonie fryzjerskim poddałam dekolorozacji a potem farbowałam raz na czekoladę i raz na ciemną czekoladę dalej są ciemniejsze.. nawet nie potrafię opisać tego koloru.. w razie czego prześlę zdjęcie. się rozpisałam a więc do sedna... mam dosyć krótkie włosy, i zastanawiam się czy mam iść i podciąć te ciemniejsze końce czy może zainwestować w jakąś farbę rozjaśniającą a może zaczekać aż kolor się troszkę wypłucze.. szczerze mówiąc denerwuje mnie ten dziwny odcień i będę wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam
|
|
|