Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sesja ślubna w dniu ślubu czy później?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-26, 08:10   #5
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: sesja ślubna w dniu ślubu czy później?

wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda, na którą godzinę masz ślub, czy sukienka jest wypożyczona itp...
My mieliśmy sesję dwa tygodnie po ślubie bo:

- ślub mieliśmy na 18 więc po uroczystości było już późno a przed nie chciałam.
- chcieliśmy kilka plenerów, w sumie nasza sesja trwała około 4 godzin więc nie wyobrażam sobie wyjść z wesela na 4h.
- mieliśmy różne miejsca do zdjęć, nie zawsze "czyste" więc trochę się pobrudziłam

Przemyśl jakbyś chciała to zorganizować- ile chcesz plenerów bo jeśli kilka fotek w parku niedaleko to można i w dniu ślubu ale jeśli dalej to watro przemyśleć nad innym terminem. Może być tak, że w trakcie sesji będziesz się denerwować, że np za długo trwa, goście czekają, chciałabyś już być na sali itp. Poza tym wesele jest raz w życiu i moim zdaniem szkoda tracić z niego nawet kilkanaście minut. Sesję można zrobić kilka razy a wesela nie
Co do emocji- tak masz rację w dniu ślubu są bardzo silne ale moim zdaniem na sesjach po też ich nie brakuje

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Migotka Pokaż wiadomość
Twój argument jest bardzo słuszny. Byłam już na wielu weselach i zawsze Para młoda zaraz po wypiciu szampana wyjeżdzała na sesję. Nikt nie czuł się obrażony Zdjęcia na gorąco są dużo lepsze Potem już nigdy tej atmosfery nie powtórzycie

ciekawe- ja tylko raz byłam na takim weselu gdzie byłam świadkową że po kościele pojechaliśmy na fotografa (wtedy jeszcze nie robiło się plenerów ). Na pozostałych weselach nie było takich sytuacji- no ale może to od regionu zależy