Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sesja ślubna w dniu ślubu czy później?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-26, 10:08   #9
Dione
Zakorzenienie

Dot.: sesja ślubna w dniu ślubu czy później?

Według mnie sesja w dniu ślubu absolutnie ! Przeciez te emocje zaraz po TO jest właśnie oprócz samego moment zawierania ślubu najwaznejsze co moze byc na zdjęciach ! Nie wyobrażam sobie w ogóle jak ludzie nie maja sesji po ślubie ,myśllam że to oczywiste, przynajniej po tych zdjceiach które oglądałam jest to standard.

Oczywiście w dniu ślubu to szybka sesja,około godizny ,w okolicy no ale potem można miec za kilka dni czy tygodni na spokojnie w innym dniu dłuższa zaplanowana dokładnie miejsce pogoda itd ,Na zdjecia poślubne mozesz sie umawiać z fotografem ile chesz mozesz mieć i 5 i 10 takich sesji każda w innym miejscu , Mozesz miec ślubne i w zwykłych strojach ,te zdjecia sie nie róznia wiele od sesji narzeczeńskich czy z modelami jak sie na nie patrzy. A te z emocjami po zaraz ślubie sąnajprawdziwsze i niepowtarzalne

O to chodzi nie tylko o emocje. Oglądam dużo zdjec ślubnych i zazwyczaja bardziej podobaja mi się te od razu po śłubie Tam nie ma może najlepszych plenerów ale są robione ze skupieniem sie na najważniejszym- pokazaniu uczuć a nie ładnego tła czy jakichs detali ubioru .
Te późniejsze sesje nieraz są przekombinowane, przestylizowane .

Poza tym wtedy sie mozna soba nacieszyć mieć chwile dla siebie a nie myśleć że ma sie zabawiać gości

Goście też potrzebują czasu- żeby dojechac na miejsce wesela ,zwłaszcza że go zazwyczaj nie znają i moga troche pobłądzić po drodze,na miejscu -żeby przywitać ze znajomymi, zapoznać z nowymi ludźmi, spokojnie zając miejsca etc.Tylko trzeba ich poinformować ile to potrwa i coś zorganizować nie zostawiać gości żeby czekali nie wiadomo ile głodni na obiad-bo o takich przypadkach słyszałam
Na zachodzie robi sie wtedy cocktail hour - to według mnie jest najlepsze rozwiązanie Chociaż nie słyszałam żeby któś u nas tak robił Ale wystarczy podać sałatki ,sery czy inne lekkie jedzenie i goście nie bedą głodni.

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Musisz wziąć po uwagę pogodę. Jeśli będzie gwałtowna ulewa nikt nie pójdzie robić sobie sesji plenerowej pod otwartym niebem.
Pogoda to nie jest problem ,wtedy sie sie robi zdjęcia w jakims ładnym budynku albo pod jakims dachem tylko fotograf musi mieć to zaplanowane no ale w końcu od tego jest. Poza tym ulewy są raczej rzadkością ,zazwyczaj są burzowe, w lecie ale wtedy można troche poczekac np wyjśc po obiedzie , zaraz po burzy jest często słońce i są świetne waruki do fotografowania

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
nie chciałabym nic tracić z własnego wesela
Wesela sie nie traci bo ono sie zaczyna wtedy później po prostu ..A na weselach jesteś mnóstwo razy w życiu, po ślubie -raz Dla mnie najwazniejsze jest to co sie wtedy czuje że to zostanie utrwalone i że młodzi mogą ze soba poprzebywać a nie że sie bedzie poł godziny dłużej tańczyło

A kiedyś to i tak bywało że młodzi sie bawili kilka godizn a potem wyjeżdżali w podróz poślubną goście zostawali na weselu ,teraz to nie do pomyślenia

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
bez pośpiechu "bo goście czekają"
Ja jako gośc zawsze zakładam że najważniejsi są w tym dniu państwo młodzi I to jestem dla nich a nie oni dla mnie więc najwazniejsze żeby oni sie nacieszyli sobą a ine robili za jakąś atrakcje dla gości .
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
obaw że się gdzieś pobrudzę.
najwyżej suknie troche przy brzegu a dla mnie to nie jest problem -to tylko ubranie a nawet jakby sie zbrudziła to mozna to zmyć a równie dobrze moze sie zbrudzić od jedzenia a przeciez żadna panna młoda nie rezyguje z jedzenia z tego powodu .

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-01-26 o 10:50
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując