2013-01-26, 10:08
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sesja ślubna w dniu ślubu czy później?
Według mnie sesja w dniu ślubu absolutnie ! Przeciez te emocje zaraz po TO jest właśnie oprócz samego moment zawierania ślubu najwaznejsze co moze byc na zdjęciach ! Nie wyobrażam sobie w ogóle jak ludzie nie maja sesji po ślubie ,myśllam że to oczywiste, przynajniej po tych zdjceiach które oglądałam jest to standard.
Oczywiście w dniu ślubu to szybka sesja,około godizny ,w okolicy no ale potem można miec za kilka dni czy tygodni na spokojnie w innym dniu dłuższa zaplanowana dokładnie miejsce pogoda itd ,Na zdjecia poślubne mozesz sie umawiać z fotografem ile chesz mozesz mieć i 5 i 10 takich sesji każda w innym miejscu , Mozesz miec ślubne i w zwykłych strojach ,te zdjecia sie nie róznia wiele od sesji narzeczeńskich czy z modelami jak sie na nie patrzy. A te z emocjami po zaraz ślubie sąnajprawdziwsze i niepowtarzalne
O to chodzi nie tylko o emocje. Oglądam dużo zdjec ślubnych i zazwyczaja bardziej podobaja mi się te od razu po śłubie Tam nie ma może najlepszych plenerów ale są robione ze skupieniem sie na najważniejszym- pokazaniu uczuć a nie ładnego tła czy jakichs detali ubioru .
Te późniejsze sesje nieraz są przekombinowane, przestylizowane .
Poza tym wtedy sie mozna soba nacieszyć mieć chwile dla siebie a nie myśleć że ma sie zabawiać gości
Goście też potrzebują czasu- żeby dojechac na miejsce wesela ,zwłaszcza że go zazwyczaj nie znają i moga troche pobłądzić po drodze,na miejscu -żeby przywitać ze znajomymi, zapoznać z nowymi ludźmi, spokojnie zając miejsca etc.Tylko trzeba ich poinformować ile to potrwa i coś zorganizować nie zostawiać gości żeby czekali nie wiadomo ile głodni na obiad-bo o takich przypadkach słyszałam
Na zachodzie robi sie wtedy cocktail hour - to według mnie jest najlepsze rozwiązanie Chociaż nie słyszałam żeby któś u nas tak robił Ale wystarczy podać sałatki ,sery czy inne lekkie jedzenie i goście nie bedą głodni.
Cytat:
Napisane przez Kyiia
Musisz wziąć po uwagę pogodę. Jeśli będzie gwałtowna ulewa nikt nie pójdzie robić sobie sesji plenerowej pod otwartym niebem.
|
Pogoda to nie jest problem ,wtedy sie sie robi zdjęcia w jakims ładnym budynku albo pod jakims dachem tylko fotograf musi mieć to zaplanowane no ale w końcu od tego jest. Poza tym ulewy są raczej rzadkością ,zazwyczaj są burzowe, w lecie ale wtedy można troche poczekac np wyjśc po obiedzie , zaraz po burzy jest często słońce i są świetne waruki do fotografowania
Cytat:
Napisane przez Antilia
nie chciałabym nic tracić z własnego wesela 
|
Wesela sie nie traci bo ono sie zaczyna wtedy później po prostu ..A na weselach jesteś mnóstwo razy w życiu, po ślubie -raz Dla mnie najwazniejsze jest to co sie wtedy czuje że to zostanie utrwalone i że młodzi mogą ze soba poprzebywać a nie że sie bedzie poł godziny dłużej tańczyło 
A kiedyś to i tak bywało że młodzi sie bawili kilka godizn a potem wyjeżdżali w podróz poślubną goście zostawali na weselu ,teraz to nie do pomyślenia
Cytat:
Napisane przez Viollet87
bez pośpiechu "bo goście czekają"
|
Ja jako gośc zawsze zakładam że najważniejsi są w tym dniu państwo młodzi I to jestem dla nich a nie oni dla mnie więc najwazniejsze żeby oni sie nacieszyli sobą a ine robili za jakąś atrakcje dla gości .
Cytat:
Napisane przez Viollet87
obaw że się gdzieś pobrudzę.
|
najwyżej suknie troche przy brzegu a dla mnie to nie jest problem -to tylko ubranie a nawet jakby sie zbrudziła to mozna to zmyć a równie dobrze moze sie zbrudzić od jedzenia a przeciez żadna panna młoda nie rezyguje z jedzenia z tego powodu .
Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-01-26 o 10:50
|
|
|