Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-27, 10:32   #2227
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My czekamy na śniadanie do łóżka i witamy się w 21 tygodniu
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

witamy się z łóżka i w pierwszym dniu 16 tygodnia
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
1. nadal obowiazuje termin poinformowania o macierzyńskim 14 dni przed porodem? czy np jak odchodzę na zwolnienie?
z tego, co wiem to nie ma czegoś takiego jak obowiązek informowania o macierzyńskim. To jest urlop obligatoryjny i informujesz pracodawcę tylko o fakcie urodzenia dziecka i wtedy ten zaznacza, że przerwane zostało L4 i wskakujesz na macierzyński, poinformować pracodawcę musisz 14 dni przed końcem macierzyńskiego, czy wracasz, czy korzystasz z wychowawczego

Cytat:
3. i teraz czy jak planuję pójść na L4 przed porodem (powiedzmy na 2 mieś. przed) to czy jak dostanę zwolnienie na cały ten okres od razu to liczy się już jako macierzyński (tak gdzieś czytałam, ale nie wiem na ile to wiarygodna informacja) czy nie, i czy w takim razie na te dwa mies wcześniej zwolnienia muszą być donoszone co jakis czas?
jak L4 to L4, to czy lekarz wystawia Ci druk na tydzień, czy miesiąc, to już sprawa lekarza (choć nie wiem czy jakieś przepisy nie regulują max. ilości dni w L4...). Do samego jednak porodu musiesz mieć ciągłe L4. Jeśli z jakichś powodów (nie wyobrażam sobie tego) lekarz uznałby, że nie nalezy Ci się L4, to kojarzę, że jest przepis, że można 2 tyg. przed terminem porodu zgłosić chęć korzystania z tego urlopu JUŻ, jednak skraca to poporodowy okres pobytu z dzieckiem o te dwa tygodnie (lub więcej jak się okaże, że przenosisz ciążę)

Cytat:
no właśnie, mam nokie od niedawna i kurde jak siedze na necie (wizaz.pl) to 1 dzień trzyma. Jakiś skandal!
niestety one wszystkie tak mają, różnice są niewielkie... to cena za duży kolorowy wyświelacz i łączenie się z netem - mimo wszystko, nie żałuję

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Ja mam jutro rano wizytę i maaaaatko, jak się denerwuję o niczym innym nie myślę...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora