2013-01-27, 10:32
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
Napisane przez Margosia__
My czekamy na śniadanie do łóżka i witamy się w 21 tygodniu 
|
gratulacje! 
Cytat:
Napisane przez enlevee
hej dziewczyny
witamy się z łóżka i w pierwszym dniu 16 tygodnia 
|
gratulacje! 
Cytat:
Napisane przez elaine-blath
1. nadal obowiazuje termin poinformowania o macierzyńskim 14 dni przed porodem? czy np jak odchodzę na zwolnienie?
|
z tego, co wiem to nie ma czegoś takiego jak obowiązek informowania o macierzyńskim. To jest urlop obligatoryjny i informujesz pracodawcę tylko o fakcie urodzenia dziecka i wtedy ten zaznacza, że przerwane zostało L4 i wskakujesz na macierzyński, poinformować pracodawcę musisz 14 dni przed końcem macierzyńskiego, czy wracasz, czy korzystasz z wychowawczego
Cytat:
3. i teraz czy jak planuję pójść na L4 przed porodem (powiedzmy na 2 mieś. przed) to czy jak dostanę zwolnienie na cały ten okres od razu to liczy się już jako macierzyński (tak gdzieś czytałam, ale nie wiem na ile to wiarygodna informacja) czy nie, i czy w takim razie na te dwa mies wcześniej zwolnienia muszą być donoszone co jakis czas?
|
jak L4 to L4, to czy lekarz wystawia Ci druk na tydzień, czy miesiąc, to już sprawa lekarza (choć nie wiem czy jakieś przepisy nie regulują max. ilości dni w L4...). Do samego jednak porodu musiesz mieć ciągłe L4. Jeśli z jakichś powodów (nie wyobrażam sobie tego) lekarz uznałby, że nie nalezy Ci się L4, to kojarzę, że jest przepis, że można 2 tyg. przed terminem porodu zgłosić chęć korzystania z tego urlopu JUŻ, jednak skraca to poporodowy okres pobytu z dzieckiem o te dwa tygodnie (lub więcej jak się okaże, że przenosisz ciążę)
Cytat:
no właśnie, mam nokie od niedawna i kurde jak siedze na necie (wizaz.pl  ) to 1 dzień trzyma. Jakiś skandal!
|
niestety one wszystkie tak mają, różnice są niewielkie... to cena za duży kolorowy wyświelacz i łączenie się z netem - mimo wszystko, nie żałuję 
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------
Ja mam jutro rano wizytę i maaaaatko, jak się denerwuję o niczym innym nie myślę...
|
|
|