2013-01-28, 08:39
|
|
Przyczajenie
|
Dieta kopenhaska :)
Wiec tak moj pierwszy dzien diety uwazam za rozpoczety. Ile przetrwam to sie przekonam o ile przetrwam poniewaz lubie pojesc a tu glodowka konretna Oto moj jadłospis;
Dieta kopenhaska - DZIEŃ 1, 8 (sniadanie;8-9, obiad;12-14, kolacja;17-18)
- Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
- Obiad: 2 jajka na twardo, pół paczki (szklanka) gotowanego szpinaku lub brokułów, 1 pomidor.
- Kolacja: 1 duzy befsztyk wołowy (200 g), 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny
Dieta Kopenhaska DZIEŃ 2, 9
- Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
- Obiad: 1 duzy befsztyk wołowy (200 g), 1/3 główki sałaty (lub 5 liści) z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, 1 surowy owoc (jabłko, ananas lub grejpfrut)
- Kolacja: 1 gruby (100 g) plaster (albo 5 chudszych) szynki (np. drobiowej), 2/3 szklanki (słownie: dwie trzecie, a więc niecała jedna szklanka!) jogurtu naturalnego
Dieta Kopenhaska DZIEŃ 3, 10
- Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru, 1 mała kromka pieczywa (grzanka)
- Obiad: pół paczki (szklanka) gotowanego szpinaku, 1 pomidor, 1 surowy mały owoc
- Kolacja: 2 jajka na twardo, 1 gruby (100 g) plaster szynki (lub 5 chudszych), 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny
Dieta Kopenhaska DZIEŃ 4, 11
- Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru
- Obiad: 1 jajko na twardo, 1 duża marchewka, małe opakowanie serka wiejskiego (twarożku naturalnego) (100-150 g)
- Kolacja: pół szklanki kompotu z owoców (ugotowanego bez cukru, owoce zjadamy), 2/3 szklanki (słownie: dwie trzecie, a więc niecała jedna szklanka!) jogurtu naturalnego
Dieta Kopenhaska DZIEŃ 5, 12 (Dni bez kawy)
- Śniadanie: 1 duża starta marchewka z sokiem z cytryny
- Obiad: 1 duża (300 g) chuda gotowana ryba (pstrąg, dorsz lub sola) z sokiem z cytryny. Rybę można także usmażyć bez tłuszczu.
- Kolacja: 1 duży befsztyk wołowy (200 g), 5 liści sałaty, pół paczki (6-8 główek) gotowanych brokułów
Dieta Kopenhaska DZIEŃ 6, 13
- Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru, 1 mała kromka pieczywa (grzanka)
- Obiad: 1 duszona pierś kurczaka bez skóry, 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny
- Kolacja: 2 jajka na twardo, 1 duża starta marchewka
Dieta Kopenhaska DZIEŃ 7
- Śniadanie: 1 kubek herbaty (najlepiej zielonej) bez cukru
- Obiad: 1 pierś (150 g) kurczaka grillowana lub z piekarnika, 1 świeży owoc
- Kolacja: NIC
Wiem, wiem wiekszosc z was odradzi mi ta diete bo to zwykla głodowka. Chodzi mi o to ze pare lat temu byłam naprawde szczupla dziewczyna ale chcialam cos zmienic chcialam przytyc zeby nie byc az takim kosciotrupem ( teraz wiem ze to nie była najlepsza decyzja) o ile pamietam kupilam chyba jakas herbate na przemiane materi i zaczelam sie opychac o dziwo herbata zadzialala i teraz mam po tych paru latach "boskie" cialo tak drastycznie zaczelam tyc ze zaczely mi sie robic rozstepy na boczkach nie mowiac o moich tylach :/. Tak jak pisze umieru w jedzeniu nie mam, wiec zdecydowalam sie na ta diete by troche sie przyglodzic zeby ten zoladek jakos sie przykurczyl nie wiem Gdzies czytalam ze przez ta diete mozna nabawic sie wrzodow :| moim skromnym zdaniem jest do dieta lekko strawna wiec lekka dla zoladka wiec watpie ze mozna sie nabawic wrzodow ale to tylko moje zdanie oczywiscie...
Oczekuje ze ktos mnie wesprze w tych trudnych pierwszych dnia jak i reszcie. Napiszcie ile schudlyscie po tej diecie czy widzialyscie roznice na swoim ciele po niej. Z gory Dziekuje i pozdrawiam 
|
|
|