2007-03-10, 23:36
|
|
Raróg
|
Dot.: Ayn Rand
Przyznaję, że jeszcze nie miałam w rękach niczego, co wyszło spod jej pióra. Niemniej widok tego wątku tutaj mile mnie zaskoczył ze względu na moje muzyczne fascynacje. Oczywiście mam na myśli grupę Rush, dla której na początkach kariery książki Rand były sporą inspiracją (szczególnie Anthem czy The Fountainhead m. in. w utworach 2112, Entre Nous, Anthem itd.).
Miałam też szczęście trafić na mniej lub bardziej biograficzny (trudno wyczuć Hallmark ) film o Ayn, gdzie szczerze mówiąc nie została zbyt sympatycznie przedstawiona, ale w stosunku do H. też nie można mieć zbyt dużych wymagań.
Z tak nikłą znajomością tematu nie ma sensu, żebym wypowiadała się o wyznawanych przez nią poglądach, pewnie jak zwykle znalazłabym swoje plusy i minusy, ale natknęłam się na Twój link (dzięki!) i zabieram się zaraz za Anthem.
Jeśli interesuje Cię spojrzenie na jej filozofię przez pryzmat rocka progresywnego, jest dość ciekawy artykuł na hemispheres.pl (nie ma linka bezpośredniego: Enter -> Artykuły i recenzje -> Rand, Rush and rock).
opm drze gębę pod blokiem jak jest pijana
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.
|
❅
🌹14 lat z Wizaż.pl
Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...
|
|
|