Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niezaradna?
Wątek: Niezaradna?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-28, 14:08   #6
martella30
Raczkowanie

Dot.: Niezaradna?

Problem w tym, że nie ma szans na pracę tu gdzie mieszkam. Praca w domu mnie nie satysfakcjonuje, jeśli ma być to nie siedzenie na tyłku przed komputerem, wolę pracować na powietrzu. Pracy się nie boję i stąd te kozy. Chcę rozwijać to co uwielbiam tak aby mieć wymierne korzyści. To jednak potrwa trochę. Aby podjąć pracę zawodową musiałabym postawić całe swoje dotychczasowe życie na głowie. Wyprowadzić się do miasta, sprzedać zwierzęta. A jakie mam szanse, że mi się uda? Wiem, powiecie, że prowadzę wygodne życie i pewnie to racja. Chciałabym spokojnie żyć na tym swoim poddaszu, płacić rodzicom za media i żywić się sama. Wstyd, że w tym wieku jaki mam jeszcze tak nie jest. Zeżarły mnie te cho...e kredyty a teraz aby rozwinąć hodowlę muszę zainwestować w to. Teraz właściwie nie dokładam się do jedzenia (tylko 50 zł) bo płacę za działkę, która nawet nie jest moja. Bez sensu ale tata stwierdził, że skoro się zobowiązałam to mam płacić. Po prostu nie widzę wyjścia z tej sytuacji. Nawet gdybym się wyprowadziła to i tak musiałabym placić za tę ich działkę, bez moich dochodów nie dostaliby takiego kredytu. Jesteśmy zależni od siebie jeden od drugiego ale tata cały czas powtarza, że on jest u siebie a ja mam mu się podporządkowywać. Znaczy cicha i bezwonna, nieporadna mysza. Chciałabym aby traktował mnie bardziej jak partnera, nie dziecko. Moją mamę też tak traktuje, nie może ona np. oglądać w tv tego co chce. To on dyktuje co ma obejrzeć. Jak nie to nic nie będzie oglądać. I tak telewizor chodzi non stop na tvn24. Całe szczęście, że mam swój u góry i czasem mama przychodzi do mnie. Jak mu się postawimy to jest bardzo agresywny, rzuca czym popadnie, wyzywa, poniża albo zasłania się sercem (faktycznie jest po zawale). A jeśli po którymś takim incydencie coś mu się stanie to wyrzuty sumienia mnie zabiją.
martella30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując