Dot.: Moje życie z trądzikiem
Dziękuję za liczne wypowiedzi. W uzupełnieniu mojego postu pragnę dodać, że gabinet kosmetyczny, do którego uczęszczam od 7 lat jest gabinetem dermatologiczno-kosmetycznym. Prowadzi go lekarz dermatolog i każda klientka jest konsultowana z panią doktor. Cała terapia i zabiegi kosmetyczne wykonywane są na polecenie i za zgodą dermatologa.
Odnośnie badań... Miałam ich całe setki. Badanie zębów, USG jamy brzusznej, jajników, badania hormonalne, testy alergologiczne (na pokarmy, pyłki, trawy itp) były wykonane. Wyniki były dobre, także wyklucza to możliwe przyczyny trądziku.
O kuracji Unidoxem zewnętrznym lub Terysalem nie słyszałam. Kiedyś, na samym początku łykałam tabletki Unidox, ale nie przyniosły one rezultatów. Ponadto z tego co czytałam na ten temat - Unidox przynosi efekty, ale są one krótkotrwałe, głównie do momentu zakończenia kuracji. Po odstawieniu tabletek, problem wraca.
Leczenia homeopatycznego dotychczas nie brałam pod uwagę. Niewykluczone że i nad tym pomyślę, poczytam... W każdym razie dziękuję za wszelkie porady. Są one dla mnie bardzo cenne. Wiem, że nie jestem jedyną, która męczy się z ostrym nasileniem trądziku....
|