2013-01-29, 10:37
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: instagram na wesele, aparaty na każdym stoliku - co myślicie?
Cytat:
Napisane przez fusiacola
z kamerką fajny pomysł  na jednym weselu widziałam lepszą wersje tego, dla tych co nie wiedzą co mówić  było to zorganizowane w takim małym pokoju, który zwykle jest dla dzieci przeznaczony, są kanapy itd. W szklanej kuli było dużo karteczek z pytaniami, gość losował jedno i musiał dokończyć. Np: "najbardziej podczas ślubu podobało mi się...", "kwiaty panny młodej....", "obiad ..." potem chłopak, który zorganizował tą atrakcję, zmontował filmik tak jakby goście sami od siebie wypowiadali się na różne tematy, i poprzeplatał nimi film. Wyszło naprawdę fajnie  były oczywiście i zyczenia, dosłownie różności... Zastanawialiśmy się nad tym, ale narazie jesteśmy ograniczeni już finansowo, być może zdecydujemy się jeszcze, nie wiem...
|
Świetny pomysł jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. 
Cytat:
Napisane przez fusiacola
z pożyczeniem aparatu nie ma najmniejszego problemu, cześć właścicieli będzie obecnych, bo to sąsiedzi i znajomi przyszłego teścia. Oni sami zaproponowali, więc w ogóle nie martwię się kwestią 'co będzie jak się coś stanie".
|
Jaki mają ten sprzęt, że im go nie szkoda? 
Wyobrażam sobie sytuację, w której pożyczam ci dwie lustrzanki z jasnymi obiektywami, a tobie rozwala się jedna sztuka i jestem w plecy 8 tys. Zaznaczę, że nasze aparaty należą do kategorii półprofesjonalnych, te od zawodowców są dużo droższe.
Cytat:
Napisane przez fusiacola
na weselu będzie ok 120 osob, stoliki są 10-cio osobowe. 10 aparatów jest na pewno, tylko teraz sama już nie wiem... Niektóre z was tworzą od razu czarne scenariusze  że zdjęcia będą słabe, że rozmazane... No taki urok takich zdjęć i ja o tym wiem, ale wole mieć takie niż żadne. Pomóżcie mi tylko wymyślić jak dopracować ten pomysł, argumenty przemawiające za fotografem rozumiem, ale mnie na niego nie stać.
|
Ja ci napisałam jak to wygląda od strony technicznej, ponieważ fotografia jest od lat pasją mojego TŻ i zdążyło nam się zastępować profesjonalistów uwieczniając uroczystość przyjaciół od momentu przygotowań poprzez ślub do końca wesela. Jeśli kościół jest ciemny będziesz miała kiepskie zdjęcia, tak samo sprawa wygląda z salą. Skoro uważasz to za ich urok... o gustach się nie dyskutuje, ale mam odczucie, że nie do końca znasz się na fotografii i co za tym idzie nie wiesz na co się piszesz. 
|
|
|