Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz. 39
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-29, 17:15   #327
paulina006
Zadomowienie

Dot.: Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Anaelle Pokaż wiadomość
liczę na Waszą pomoc

Czas podjąć decyzję co do sukni choć nie znalazłam takiej, która rzuciłaby mnie na kolana....
Chciałam mieć suknię dosyć lekką, zwiewną w literkę A, z ramiączkami lub koronkową górą i z ładnymi plecami... A! i najlepiej tak do 3.500 zł ale ten warunek jest dyskusyjny
Takiej, która łączyłaby wszystkie te elementy nie znalazłam ale oto 3 kandydatki bliskie ideałowi

1. NABLA - Fayette (załączniki 1 i 2)
Piękna, delikatna koronka, tu w bieli - górna koronka bez kamyczków, dolna pięknie się mieni.
W niej musiałabym przerobić dekolt na coś jak w poniższej i przenieść niżej pas - na talię a nie pod biustem - 3.550 zł + 150 zł halka

2. Nabla - Susan (Załączniki 3 i 4)

Do tej mi chyba obecnie najbliżej bo jest piękna choć dosyć mało w niej lekkości (zastanawiam się czy mnie nie przytłoczy) - styl raczej elegancki niż zwiewny; całość z koronki z drobniutkimi świecidełkami REAL FOTO W BIELI NA INNEJ PMce
Potwornie boję się o kolor bo te koronki mają dosyć żółtawy odcień ecru - tu fotki z internetu, gdzie jakoś źle to nie wygląda FOTO1 FOTO2 FOTO3
Ja zrobiłabym w niej 2 przeróbki: dolna warstwa koronki byłaby podniesiona odrobinę do góry by nie było takiej przerwy w warstwach koronek o ta spodnia warstwa satyny kończyłaby się tuż przy ziemi i tren stanowiłaby tylko koronka - po podpięciu nie byłoby więc kupra a tylko taki delikatny koronkowy trójkącik... - coś jak na ZŁĄCZNIKU 5
Cena - hmmm... 3.650 zł + 150 zł halka

3. Agnes - 11378 (Załącznik 6 i 7)
Opcja najtańsza bo 2890 zł - 10% do końca stycznia (+ ok 200-300 zł za przeróbki)
Najbardziej zwiewna i lekka z tych 3. Na wierzchu warstwa tiulu z naszytą koronką. Kolor - mleczny. Zmieniłabym w niej dekolt na delikatne serduszko i ten szary pas zmieniłabym na pas w kolorze sukni i trochę szerszy...
Dodatkowo ramiączka - takie szersze, tiulowe z haftem jak na spódnicy...

Co o tym sądzicie?

Mi z tych wszystkich sukien najbardziej podoba się suknia nr 1, piękna jest