Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-30, 10:34   #3441
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wiecie to mój stres porodem jest chyba właśnie bardziej związany z lewatywką i masażami krocza, niż z samymi bólami porodowymi Bóle sobie tłumaczę, ze są takie jak przy okresach. gdzie w pierwsze dni cierpiałam i na tabletkach jechałam. Ale jednak obeznana w nim jestem (jeśli rzeczywiście można to porównywać :P ).Byle nie były wiele silniejsze

Nie chcę Cię martwić (sama nie rodziłam, żeby nie było), ale z tego co słyszałam poród jest do wytrzymania, ale bóle są dużo silniejsze niż te okresowe. Podobne, ale mocniejsze.

Każdy kto przechodził kiedyś jakąś operację poważniejszą miał lewatywę, ja też, ponieważ miałam 8 godzinną operację na kręgosłup. To nic strasznego, nie boli, potem gonisz do kibelka i tyle. To najmniejszy problem, uwierz mi.

Zawsze w filmach straszą np. ,,jak pacjent się nie uspokoi to będzie lewatywa" i dlatego każdy myśli, że to nie wiadomo co, a mojej koleżanki małe dziecko musiało mieć bo nie mogło się długo załatwić.

Wg mnie lepiej zrobić niż się ses... na położną, to dopiero kicha. Chociaż i to się zdarza, dla nich to norma. Przy parciu wszystko idzie do przodu, ale dla pacjentki ... krępujące bardzo. Ja nie przeżyłam, ale mam wyobraźnie ... i wystarczy.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora