2013-01-30, 14:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezaradna?
Cytat:
Napisane przez niv_
Tego nie wiem, nie przysluguje mi renta. Na swoim przykladzie moge powiedziec, ze jakies propozycje pracy dostaje, ale w wiekszych miastach gdzie raczej trudno samemu sie utrzymac za 1180 zl. Ehhh
Do tego mam juz kilkuletnie doswiadczenie zawodowe /moze nie jakies super, ale jednak jest/, dawno ukonczone studia, rozne kursy, szkolenia, najmlodsza tez nie jestem, a jakos nic mi sie w zyciu nie chce ulozyc. Czary jakies, czy co.
Przepraszam za brak polskich liter, chyba kot znow mi poprzestawial ustawienia /lubi klasc sie na laptopie/.
|
A to może kwestia miasta rzeczywiście. W sumie gdybym była w sytuacji, że nie mam nic, a dostałabym jakąś robotę poniżej swoich kwalifikacji to pewnie bym wzięła i szukała dalej czegoś fajniejszego. Za tę kwotę samemu trudno się utrzymać to fakt, pewnie trzeba by także wynająć mieszkanie i wtedy zostałyby marne grosze na życie.
Moje koty to lubią sobie przejść przez klawiaturę gdy mam jakiś gotowy tekst
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------
Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba
O to nie fajnie bo moja wizazowa psiapsolka pracuje normalnie. Jesli dobrze pamietam ma z 500zl renty i swego czasu pracowala jako kasjerka w markecie zarabiala na reke 1400zl oczywiscie jako osoba niepelnosprawna pracowala 7 a nie 8h i miala dluzsze przerwe sniadaniowa. Mobing byl, ale ona sie nie dala i nie zostawala dluzej w pracy niz przepisy na to pozwalaja. Moze to kwestia niepelnosprawnosci jaka sie ma kategorie czy jak to tam jest. Ona mi w kazdym badz razie powiedziala, ze pracowac moze, a to czy jej ZUS rete zabierze to tylko ich dobra wola, bo moga zrobic na zlosc i zabrac rete. POki co rente ma i nie wiem jak teraz u niej z praca( cos nowego szukala), ale mowila mi ze jedyne przeciwskazanie jakie u niej jest to ze nie moze dzwigac, ale ze rynek pracy jest jaki jest to meczyla sie na kasie dziwgajac te ciezkie proszki i zgrzewki z woda, bo na prosbe zeby ludzie to zostawili w koszyku i ona to przenosmy skanerem zeskanuje reagowali agresja, wiec przeciagala przez skaner na kasie a wdomu plakala ze ja nadgarstki bola, bo starala sie jak najmniej obciazac organizm. Ona ma duza wade wzroku i moze od dziwgania stracic calkiem wzrok.
|
Ach to tak wygląda..
Na kasie koszmarnie kobiety dźwigają..zgrzewki, wory z ziemniakami..i tak tyle godzin Zazwyczaj także to nie jest ich jedyne zadanie bo widziałam, że często biegają pomagać rozładować i rozłożyć na półkach towar.
|
|
|