2013-01-30, 17:54
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz.
Cytat:
Napisane przez Anaelle
hello, wpadam tylko pod koniec dnia pracy przywitać się i wrzucić to, co obiecałam...
do osiemdziesiątki już bliżej niż dalej 
ale pamiętałam bez przypominania
no to wrzucam tutaj co by ktoś inny też mógł skorzystać. Wydawało mi się, że to Dream lady o tym pisała ale chyba jednak nie... 
Nie znam autorki ale myślę, że nie będzie miała mi tego za złe 
A na samym dole propozycje wizażanek na bajkowe pary
Pomysł na zabawę na po jakimś ciepłym daniu albo po pierwszym tańcu (???)
„Byłam na weselu, gdzie po obiedzie i po 1. tancu prowadzący podchodził do każdego z koszkiem (osobny dla pań i panów) i kazał losowac karteczki. Na nich były imiona par bajkowych (np. Piękna i Bestia, Flip i Flap itp.) i prosił poszczególne pary na środek. Była przy tym kupa śmiechu, goście od razu na początku się zintegrowali i dzięki temu już od pierwszego tańca wszyscy byli na parkiecie DJ oczywiście wszystko zabawnie komentował np. jak wyczytywał Piękną i Bestię i widział kto z gości wchodzi na parkiet, i takie tam U nas to na pewno będzie, w każdym razie polecam! „
„….to było tak: par było tylko ile par wśród gości, każda inna. Panie losowały karteczkę z jedną "częścią pary" a panowie z drugą. I DJ wyczytywał te pary np:"zapraszam na parkiet Żwirka i Muchomorka" więc nie trzeba było ich znać tak wyczytywał aż wszyscy byli na parkiecie, "najgorzej" miała para która wychodziła pierwsza, bo najdłużej tanczyła
Można to zmodyfikować i do bajek dodać np. pary filmowe „
Shrek i Fiona
Osioł i Smoczyca
Smerfetka i jakiś smerf do wyboru
Pocahontas i John
Mama i Tata Muminka
Simba i Nala
Pocahontas i John Smith (Pocahontas)
Jane i Tarzan (Tarzan)
Fiona i Shrek
Pszczółka Maja i Gucio
Myszka Miki i Minnie