Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz. 39
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-31, 12:40   #1502
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Mam zamiar wybrać się w końcu zapisać do kosmetyczki i fryzjerki tylko nie mam pojęcia na jakie godziny, ślub o 17.00, poradzicie
Licz od tyłu, zastanów się ile czasu potrzebujecie. Tzn. o której musicie być pod kościołem -> o której musicie wyjechać z domu -> o której powinno się zacząć błogosławieństwo -> o której musi przyjechać młody -> o której powinnaś zacząć się ubierać -> o której musisz wrócić do domu od kosmetyczki i fryzjera żeby zdążyć coś zjeść i zrobić jakieś zaplanowane rzeczy czy choćby usiąść na moment. Na makijaż i fryzurę licz po minimum godzinie. U mnie wyszło to tak, że ślub mamy o 16:00, Młody musi być u mnie już koło 14:15 (mamy do kościoła 20 km), więc muszę się ubierać ok. 13:30 - fryzjera zaplanowałam na 9:30, makijaż na 11.

Cytat:
Napisane przez koral_owa Pokaż wiadomość
z okazji 7 miesięcy do ślubu zrobiłam swoje pierwsze zestawienie załatwionych spraw i odhaczone mam:
-sala
-godzina w kościele
-zespół
-fotograf
-firma florystyczna
-suknia
-z alkoholi narazie whisky tylk0

i to tyle,
przerażająco mało w porównaniu do niektórych z Was
Hmm, ja też mam dzisiaj równe 7 miesięcy, dla porównania moja lista spraw załatwionych:

- sala (+ alkohol, oni nam go zapewniają)
- zespół
- foto
- video
- nauki przedmałżeńskie
- godzina w kościele
- suknia i welon
- fryzjerka
- makijażystka

Czyli niewiele więcej

Plan na najbliższe tygodnie:
- zaklepać upatrzoną cukiernię
- zaliczyć wizyty w poradni życia rodzinnego
- zacząć naukę tańca

Jakoś w kwietniu weźmiemy się za zamawianie próbek zaproszeń, zamówimy obrączki, zaklepiemy florystkę (mam już upatrzoną, powiedziała żeby się zgłosić na wiosnę ). Reszta rzeczy bez napięcia Jest jeszcze sporo czasu na szukanie biżuterii, butów itp. Zrobię to po prostu jak najdzie mnie wena, może jutro a może dopiero w czerwcu

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
Hejo
Dziś najgorszy egz- poproszę o kciuki na potem

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Macie jakieś zdjęcia PM-ek w sweterkach? Pierwszy raz słyszę o takim pomyśle, ale brzmi fajnie
Wpisz sobie w google "Panna Młoda w sweterku" albo "Bridal sweater", sporo Ci wyskoczy Jedną PM w sweterku linkowałam jakieś 2 strony temu

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Już wcześniej chciałam do Was dołączyć, ale dużo piszecie a u mnie sesja była pełną gębą. Mam nadzieję, że teraz będę nadążać za Waszymi wpisami.

Kilka słów o mnie - zaręczona od 2011, ślub planujemy na czerwiec w Lublinie. Na co dzień mieszkam we Wrocławiu.

I od razu mam pytanie do PM z Wrocławia. Czy kojarzycie jakieś sklepy gdzie można butów poszukać? Generalnie szukam czegoś trochę innego niż w większości ślubnych sklepów. Ale przyznam, że w takich komercyjnych też nic podobnego nie widziałam. Macie jakieś pomysły gdzie szukać?
super te buty niestety nie wiem gdzie można takie dostać... eBay może?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która dzisiaj wklejała sesję z PM w białym sweterku? Nie zapisałam, a chcę zerknąć jeszcze raz.
KLIK

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora