Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-31, 12:36   #4098
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez JustyskaU Pokaż wiadomość
Dziewuszki czy wa tez pryzcze wyskakuja w ciazy?mi wyskakauja ale nie non stop,wydaje mi sie ze tak mniej wiecej w terminach kolejnych miesiaczek mniej wiecej,czy to oznacza ze bedzie chlopak?jesli chodzi o zachcianki to bardziej na slodkie mnie ciagnie,na mieso za bardzo nie mam ochoty,chyba ze jakas wedlinka,ale do obiadu to nie bardzo
Od kiedy jestem w ciąży to mi nic nie wyskakuje

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
witam drogie mamuśki dwupaczki

dzisiaj kończe kolejny tydzień wg Was to juz 19 :P a niedawno był 10.
jeszcze tydzien i poleci z górki

nie chce jeszcze sie chwalić ale od wczoraj chyba czuje ruchy tzn teraz właśnie czuje takie coś dziwnego i wczoraj było to samo, myslalam ze to moje jelita ale chyba to maluch daje o sobie znac - mam nadzieje, bo już si ebałam że to bedzie leniuch jak jego tatuś
za 19 tydzień i za kopniaki od maluszka

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

Na początek przekażę Wam wieści z wczorajszej wizyty, a później się zabiorę do czytania.

Więc wczorajsza wizyta udana, wszystko OK.
Szok mnie spotkał już przy wadze, wg tej u gina to przytyłam 4,3 kg!!! w 4 tygodnie. Jednak ważyłam się w ubraniach, i po obiedzie, więc uznałam te pomiary za nieprawdziwe. Moje pomiary poranne wydają mi się bardziej miarodajne i wg nich przytyłam 2,6 kg i tym się pocieszam

Następny etap - samolocik, trochę mnie zestresował, bo byłam z TŻ pierwszy raz podczas takiego badania i jeszcze akurat wczoraj gin wymyślił pobieranie cytologi, ale na szczęście TŻ stał za parawanem więc nic nie widział. Mimo to wypieków lekkich dostałam Gin mi powiedzial ze mam wysoko macicę, ale to nic nieprawidłowego, dno mam już lekko powyżej pępka, ale mówił, że po prostu taka już moja uroda.. i że przez to UWAGA - Mam duży brzuch !! A ja cały czas myślałam, że mam mały brzucholek w stosunku do zaawansowania ciąży. Szyjka w porządku, tak że wszystko ok.

USG - ostatni etap i najbardziej ekscytujący, już przez chwilę się zmartwiłam, że mi USG nie zrobi bo mi kazał się po badaniu na fotelu ubrać. Ale jak już się ubrałam to zaprosił na leżankę, bo już się miałam dopominać No i tak... Dzidziolek nie był zbyt aktywny, trzeba było do niego stukać, aby się obracał, ale ogólnie ładnie się zaprezentował. Pierwsze co pokazał to to co ma między nóżkami, i widok był bardzo wyraźny, lekarz jeszcze specjalnie przełączył tryb usg na przepływy, żeby pokazać że to nie jest pępowina, tylko narząd więc już potwierdzone:
na 100% będzie to CHŁOPCZYK, imię ustalone -Tymoteuszek
Widzieliśmy też jak macha nam rączką i zasłaniał nią twarzyczkę. I mamy foto twarzyczki, ale wygląda na nim jak mały obcy.
Wg pomiarów jest mniejszy niż wg OM, termin porodu wychodzi wg usg 6.07.2013 i jest dzień później niż wg OM, tak że właściwie terminy się pokrywają.
Obwód główki 14,63 cm, obwód brzuszka 11,53 cm, długość kości udowej 2,4 cm. Długości ciałka nie dało sie już zmierzyć, ale waży w przybliżeniu 187 gram. Ułożenie miednicowe, czyli główką u góry. Łożysko ściana tylna, 0 stopień.

Następna wizyta - badanie połówkowe 27.02.2012, wychodzi w 22tc. Badania zlecił mi tylko morfologia + mocz, powiedział, że następne będzie HBs + glukoza.

To tyle z mojej relacji, dziękuję za uwagę
Gratuluję synka!!! To już dużego człowieczka nosisz w brzuszku

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
wiecie najzabawniejsze jest to w tym moim że popuściłam siusiu w majteczki nie dużo ale poleciało

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
A nie mówiłam, że Lena to bije na łeb w aktualnych rankingach popularności. Sprytnie można nazwać dziewczynkę Milena i wołać Lenka, jeśli już. Choć Milena też jest dość popularne, ale napewno mniej, ociera sie o pierwszą 10tke.
Ja taka sprytna jestem i postanowiłam córcie Milenką nazwać

Dzień dobry!!!!
TŻ w końcu uszczęśliwiony Milenka go wczoraj uraczyła kopniaczkami i nareszcie to poczuł A jaki szczęśliwy zasnął później A ja nie mogłam zasnąć bo mała się tak rozbrykała, że ciągle mnie kopała i musiałam się pokołysać żeby ją uśpić

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora