Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-31, 12:48   #159
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a może w ciąży jest?

Jeśli dopytuje, to podaj kilka propozycji w różnym przedziale cenowym. No a prezenty za 100 zł to myślę, że ok.

Biedny Matiś, przestraszony, że Was nie ma.. Co mama, to mama i najlepsza babcia jej nie zastąpi.

Dziewczyny dziś mój ostatni dzień macierzyńskiego
żeby tylko z urlopu mnie nie wezwali do pracy, bo przecież mogą. Na razie naciskają, żebym dobrowolnie wróciła ze 2-3 tygodnie przed świętami, a potem wykorzystała resztę zaległego urlopu. No ale ja dopiero po świętach będę miała z kim dziecko zostawić więc wcześniej wrócić nie mogę.

zresztą... w ogóle nie chcę zostawiać mojej Zuzi
Biedactwo... ale większość z nas to wkrótce czeka...

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś na szczepieniu i nawet nie zapłakał wszystko dobrze i mały przestał przybierać już w taki tempie. Waży 8300 g i lekarka powiedziała by jeszcze troszkę wstrzymać się glutenem skoro ma skazę
Brawo dla zucha!

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość

I przychodze z pytaniem:przemywacie nadal oczka sola fizjologiczna dzieciaczkom?pytam bo moje zapasy(te w ampulkach)sie juz koncza..
W aptekach tutaj mozna dostac jedynie takie wieksze i nie sterylne.kupowac to,czy przez internet zamowic z pl apteki ?
Ani razu nie przemyłam solą fizjologiczną - od początku przegotowana woda. Spróbuj tak, póki masz jeszcze zapasy, jeśli nie podejdzie to wtedy sobie zamówisz.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Też rozmiar na roczek. Na teraz nie ma zupełnie nic, a jak coś jest to szmelc Albo kulki albo nie wiem, brzydki materiał, albo rozciągnięte A ja idę to szukam czegoś niczym nówka funkiel

Przepraszam, że wygniecione, ale troszkę mi się w torebce pogniotło
Ej, coś jest na rzeczy, bo u nas w lumpkach tak samo. Jak była malutka to torbami nosiłam, a teraz jak przeglądam to na 1-2 latka też są super rzeczy, a na teraz mało. No ale może to dlatego, że nasze dzieciaczki zaczynają nosić 74, w którym co poniektóre zaczynają raczkować no i te ciuszki są bardziej poniszczone. Tak w ogóle to Alicja ma dresik po mojej siostrzenicy, która nosiła go jak miała 7-8 miesięcy (pamiętam że raczkowała w tym) a na Alę już jest mały Ciekawe ile moja żyrafka ma wzrostu No ale my oboje z mężem wysocy, to skąd by się małe dziecko miało wziąć

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

wlasnie sobie uswiadomilam ze koja mała nie skonczy kolejnego miesiaca bo luty ma tylko 28 dni he he
hehe faktycznie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Pisałyście że Wasze dzieciaczki robią mostki. Mój właśnie też zaczął, na bujaku je robi, a przy tym miny nieziemskie
jaka mina

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Bylam u dermatologa

jej to kompletnie nie wyglada na skaze. Mowila ze to jest na jednym policzku i rysy tego sa regularne czy cos tam, Poogladala pod lupa i stwierdzila ze to bedzie miec podloze bakteriologiczne.napewno nie alergologiczne.
Dostalam skierowanie na wymaz z tego i mam recepte na masc robiona. Mysle zeby przejsc sie do jeszcze jednego dermatologa.Ładna pogoda,a co mi tam
Skonsultuj będziesz miała szerszy pogląd na to.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

My już po szczepieniu, Maluszkowa zniosła to dzielnie, więcej płakała przy ubieraniu czapki niż kłuciu.

I mój klocuszek już waży 7640 gram
obwód głowy 41 cm, a klatki piersiowej 42 cm, czyli w miesiąc i 11 dni przyrosła o 3 cm głowa a o 4 klatka.

A miałam pytać o tą kaszkę. Kupiłam kaszkę z bobowity mannę mleczną. Ale tam pisze po 6 miesiącu. Kupiłam dobrą? I mam nie gotować nic tylko dodawać np. do jabłuszka?
Też jestem za o ile mnie przyjmiecie
za szczepienie.
Kaszka jest po 6 miesiącu, ale w celu wprowadzania glutenu podaje się tą zalecaną ilość już teraz. Nic nie gotujesz, tylko dosypujesz, tak jak piszesz możesz np do jabłuszka, zupki

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziś z przerażeniem stwierdziłam, że moje dziecko jest podobne do teściowej
ale z wyglądu czy z charakteru?

Wróciłyśmy ze spaceru, Alicja wrąbała słoik jarzynowej a teraz bawi się na macie grzecznie jak nigdy.
Zaliczyłam dziś lumpek i oprócz ciuszków upolowałam taką książeczkę http://loveallblogs.com/faces-by-john-fordham/ za 1 zł oczywiście

Właśnie się przeturlała z plecków na brzuszek!!! Nareszcie!

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-31 o 12:50
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora