Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-31, 14:11   #2261
Gdziesiek
Przyczajenie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

@moonlightdancer, dziękuję za odpowiedź.
Geologia to szeroka dziedzina, a moja specjalizacja to zarówno złoża kopalin, w tym energetycznych, ale również zasoby wód, studnie, ujęcia. Minusem tej szerokiej specjalizacji jest brak wyspecjalizowania w jakiejś wąskiej dziedzinie. Doświadczenie to praca przy projektach budowlanych (geotechnika) oraz przeróżne praktyki w okresie studiów.

@Eva ID, dziękuję za podpowiedź i listę linków od @martita_
Znajdę czas, by przejrzeć cały wątek uważnie i poszukam wieści z innych źródeł oraz oczywiście wejdę w kontakt ze specjalistami HR.
Jasne, że nie chodziło o zagwarantowanie mi "w ciemno" odniesienia sukcesu a raczej o wyczucie klimatu dla (wciąż ) młodych, interdyscyplinarnie wykształconych europejczyków. Np. u nas w branży często pokutuje przekonanie, że specjalista jest "od - do" i jeśli ktoś nie uczy się 5 lat o jakimś zagadnieniu, to fachowcem nie jest (pomijam już osobliwości wynikające ogólnie z kondycji rynku pracy). Oczywiście nie mam na myśli luźnego wykształcenia z "Wyższych" Szkół Lansu i Baunsu, ale nieinżynierskie wykształcenie uniwersyteckie, praktycznie łączące kilka dziedzin.

Dziękuję Wam bardzo za wskazówki!
Miłego dnia, pozdrawiam.

Grzesiek

Edytowane przez Gdziesiek
Czas edycji: 2013-02-01 o 19:36
Gdziesiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując