Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-31, 15:54   #4228
maalwinaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE !!! DZIEŃ DOBRY
pogoda dzisiaj nie rozpieszcza więc podejrzewam że produkcja postów ruszy jeszcze większą parą niż od rana

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!

na 100% będzie to CHŁOPCZYK, imię ustalone -Tymoteuszek
Widzieliśmy też jak macha nam rączką i zasłaniał nią twarzyczkę. I mamy foto twarzyczki, ale wygląda na nim jak mały obcy.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
czy któraś z Was też nadmiernie kicha? Kurcze, od początku ciąży kicham prawie codziennie, po kilka razy Nie jestem ani przeziębiona, nigdy też nie byłam na nic uczulona. Nie mam pojęcia o co chodzi.
Ja też kicham częściej od kąd jestem w ciąży, i zawsze "amortyzuję" i zginam się w pół bo tak to mnie ciągnął brzuch

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

TŻ w końcu uszczęśliwiony Milenka go wczoraj uraczyła kopniaczkami i nareszcie to poczuł
za kopniaczki ,a jaka radość dla TŻ, ahhh a ja nadal cierpliwie czekam ...

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Lecicie z tymi postami,że hej!
Ja wczoraj byłam na wizycie na NFZ. Małe waży 250g , ruchliwe było bardzo, ale ruchów jak nie czułam tak nie czuję dalej
Najlepsze jest to, że ciągle słyszałam, że mam w brzuchu babę, a ta mi wczoraj mówi, że jej na chłopaka wygląda

c
za wizytę!!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38964828]

byłam dzisiaj na wizycie u gin, bez usg bo to za 2 tygodnie, wszystkie wyniki ok, tętno bliskie śpiączki - ale u mnie to norma, i słyszałam serduszko!!! a że u mnie jeszcze nic nie kopie, a mam już 17-18 tc to martwiłam sie trochę czy wszystko ok na szczęście bije mocno i wszystko w porządku !!

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dziś zamiast brzuch swędzi mnie pępek. Teraz spojrzałam a on się bidny łuszczy. Chyba go przesuszyłam mimo, że codziennie oliwką się smaruję.
Mi też coś z pępkiem zaczyna się dziać, mam wrażenie że ściemniał w śodku... ale pozytm nie mam tej linii wzdłuż brzucha

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Wczorajsza, nocna wizyta zaliczona do udanych nowy gin mnie zbadał, pobrał wymaz na cytologię(wcześniej nikt mi nie raczył tego zrobić w ciąży), oczywiście okazało się że mam jakąś infekcję pochwy ale podobno to nic groźnego, globulki dopochwowe mają pomóc USG nareszcie byłote długie nogi hehe i pytam się o płeć, a on że nie lubi przed 20 tyg mówić o płci, ale wydaję mu się że będzie CÓRKA!!!

A propo krwii pępowinowej, ja też się zastanawiam nad tym, z jedenj strony słyszałam że to naciąganie i że te banki żerują na naiwności rodziców ale z drugiej strony sama nie wiem... w końcu chodzi o zdrowie dziecka ... Kiedyś oglądałam na ten temat dokument i jakaś pani doktor która pierwszy raz przeszczepiała komórki macierzyste 20 czy 30 lat temu we francji wypowiadała się bardzo sceptycznie i generalnie namawiała do oddawania krwii pępowinowej do publicznego banku, którego w Polsce niestety nie mamy...