Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wizazystki w Austrii
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-31, 18:40   #99
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Wizazystki w Austrii

Odkopię temat

Mieszkałam przez jakiś czas w Wiedniu. Kocham Austrię, czułam się tam bardzo dobrze, urządziłam się fajnie. Z polskiej firmy zostałam przeniesiona właśnie tam na czas trwania projektu. Niestety, po ok. roku się skończyło i trzeba było wracać do Polski.

Teraz jestem w Polsce, niby wszystko ok, ale nachodzą mnie myśli, że moje miejsce było "tam". Po prostu w zestawieniu moje życie za granicą a w kraju wypada lepiej na emigracji. Na razie jestem tutaj, bo moja mama ma problemy zdrowotne, więc chcę przy niej być, jak się tylko da, ale po jej operacji myślałam, by wyjechać ponownie.

Tylko są pewne "ale" Wtedy miałam naszykowaną pracę, teraz musiałabym czegoś szukać. Język nie jest problemem, ale wiadomo, że znalezienie czegoś fajnego wymaga czasu.

W sumie mój post niczego nie wnosi ale chciałam po prostu mieć jakąś styczność z ludźmi, którzy tam są. Oczywiście mam tam kilku znajomych, z którymi mam kontakt, których odwiedzam itp. ale poczułam lekki mus napisania i tutaj
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując