|
Dot.: SCHUDNĄĆ DO LATA, postanowienie:)
Cześć dziewczyny Mogę dołączyć ? 
Mam 17 lat, 169cm i 67kg.
Moim celem jest waga 52kg.
Próbuję się odchudzać już od 3lat ze spadkami wagi większymi czy mniejszymi,ale nigdy nie osiągnełam celu :P
Przed wakacjami udało mi sie wdrożyć zdrowe nawyki do życia, ważyłam wtedy 58kg, lecz teraz jest 65kg i ciężko jest powrócić na dobre tory.
Bardzo chciałabym schudnąć ale z drugiej strony stosowałam już tyle diet i każda zakończyła się nie powodzeniem, powoli tracę wiare że się uda.
Ułożyłam sobie plan aby było mi łatwiej dążyć do celu:
Jadłospis- dieta 1000kcal(ustalona na 7 dni)
Plan treningu: Na ten tydzień aerobik, brzuszki i hula-hop nie chce się zbytnio przemęczać w tym tygodniu żeby na początku się nie zniechęcić.
Plan dnia: aby wreszcie się zdyscyplinować ,zacząć się uczyć i porządnie ćwiczyć.
Dlaczego dieta 1000kcal? Według mnie jest rewelacyjna ponieważ schudłam na niej z wagi 65kg do 57kg.. waga utrzymywała się dopóki nie powróciłam do swoich starych nawyków żywieniowych i jadłam czasem 13 000 kcal dziennie!! Katastrofa
Zrobiłam sobie taki wstęp: Nie jem słodyczy od tygodnia, jem 5 posiłków dziennie. Będzie mi potem łatwiej.
Nie zamierzam robić sobie odstępstw od diety i jeść minimalistycznie słodycze bo wiem,że to kończy się katastrofą i pochłanianiem dużej ilości słodyczy.
Pozdrawiam