Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Facet zajęty = facet niedostępny?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-01, 01:15   #1
Kreskaaa
Zakorzenienie

Question

Facet zajęty = facet niedostępny?

"Ma dziewczynę? Zapomnij!" - czyli jedna z niewielu zasad, jaką wyznają nawet amerykańskie nastolatki z filmów.

Ostatnio pewna sytuacja (znajoma, zdaniem dyżurnych dobrze poinformowanych całowała się z facetem związanym już z inną dziewczyną) podsunęła mi temat do (być może) ciekawej dyskusji.

Właściwie...dlaczego to ja mam być odpowiedzialna za trwałość czyjegoś związku? Czasem wydaje się, że dwójka ludzi jest ze sobą z przypadku i niewiele ich łączy, jeśli jednak ta trzecia lub analogicznie ten trzeci spróbuje tę świętość naruszyć (nie mam na myśli bardzo nachalnego podrywu), jest zazwyczaj bardzo źle oceniany, nie tylko przez partnera podrywanego (to akurat jasne) ale i przez ogół społeczeństwa... Dlaczego właściwie? Dlaczego zdradzana kobieta często całą swoją złość wyładowuje na tej &^%^&^&, która w gruncie rzeczy - nic jej nigdy nie obiecywała i tak jak każdy człowiek, pragnęła swojego szczęścia, zamiast na swoim facecie - to on przecież zapewniał ją o wierności i zaufaniu.

Tak, dla jasności - nie jestem i nigdy nie byłam na miejscu żadnej z opisanych 3ech stron, po prostu bardzo zdziwiła mnie straszna nagonka na wspomnianą na początku znajomą... Gdzieś musiałam ominąć jakąś lekcję z kobiecej solidarności (?) chyba, nie wiem?

Zapraszam do dyskusji ... : (tak,też powinnam teraz siedzieć nad notatkami)
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując