Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nieprzyjemna sytuacja w sklepie.Nie można rozmawiać przez komórkę?!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-01, 12:35   #553
dooorra
Zadomowienie

Dot.: Nieprzyjemna sytuacja w sklepie.Nie można rozmawiać przez komórkę?!

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Do mnie starsza kobieta w autobusie powiedziała, jak pisałam smsa żebym schowała telefon bo jej odbija się od okularów i nie może czytać książki Różne rzeczy mogą więc człowiekowi przeszkadzać to jakby ktoś pytał co to ma za zwiazek i jakoś nie tupie nogą,że więcej do autobusu nie wsiądę bo mnie pani skrzyczała tak jak niektóre wypowiedzi "wiecej tam nie pójde" są ludzie i ludziska, każdy może mieć zły dzień i nie ważne czy to jest kasjerka, pielegniarka, przedszkolanka każdy może na was burknąć i jak już wiele osób pisało to jest kwestia WASZEJ OSOBISTEJ kultury co robicie. Nie rozumiem czego szukacie w tym wątku poparcia, żeby poczuć się mniej głupio z powodu trajkotania przez telefon? tego, że ktoś wam ustawe napisze o używaniu telefonów komórkowych? jak ktoś bedzie chciał to bedzie gadał przez telefon w kościele, załatwiał się na groby, puszczał bąki w autobusie To jest wasze sumienie jak się z tym czujecie, ale jeśli już czujecie się pokrzywdzeni bo ktos wam zwrócił uwagę to chociaż bez wyolbrzymiania tak błachej sprawy bo nikt wam nie powiedział "TY Su#* je#*na przestań gadac przez telefon bo mnie Wk#***asz"tylko, że mu to przeszkadza
Ostrzegam nie mam polskich znakow na komputerze.
Najlepiej jak ma sie zly dzien to wyzyc sie na innych i nie widzisz w tym nic zlego? Jak ktos wyladowuje na tobie swoje frustracje nie jest zbyt przyjemne i po tym mozna nie miec ochoty isc z powrotem do tego miejsca po raz kolejny.
Jasne rozumiem, ze mozna miec gorszy dzien ale tez nie odzmy w druga strone, ze wyzywanie sie na kims jest normalne. Kazdemu nalezy sie szacunek i nawet jezeli ktos ma gorszy dzien to powinniem nadal go okazywac drugiej osobie.

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Czy pisanie o tym na publicznym forum jest jakimś naruszeniem wspomnianej przez Ciebie kultury osobistej?Nie
Jeśli ktoś w takiej sytuacji (gdy ktoś inny przy wszystkich zwróci uwagę w nieuprzejmy sposób) postanawia nie odwiedzić więcej tego miejsca,to chyba raczej dlatego,że ktoś go tam zawstydził publicznie i jest mu po prostu głupio.Mi by było głupio nawet,gdybym nic złego nie zrobiła. Głupio się robi nie tylko wtedy,gdy zrobimy coś złego,tylko jak ktoś nas zawstydzi.I uważam,że w wielu omawianych tutaj sytuacjach dokłądnie o to chodziło osobie "zwracającej uwagę"-poczuc się lepiej kosztem drugiej osoby.Podejrzewam,że taka np.kasjerka nie odezwałąby się takim tonem do osoby od siebie starszej.
A sumienie powinno gryźć taką np. panią z apteki,że się tak odezwała i powinnyśmy omawiać tutaj JEJ brak kultury osobistej, bo nikt specjalnie i świadomie jej w pracy nie przeszkadzał,więc każdemu należy się szacunek.

No i prawda,że nikt nikogo nie zbluźnił ani nie zwyzywał-ale czy każda forma poza taką jest dozwolona?Chyba nie
Dokladnie zgadzam sie z tym Nie uwazam aby wyzywanie sie na kims bylo dobre. Jestem pewna, ze do osoby starszej sie tak by nie idezwala (latwiej jest sie wyzyc na kims mlodszym).