2013-02-02, 11:38
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Syndrom rycerza i rozpustnika w praktyce?
Skąd tytuł?
Zespół rycerza i rozpustnika – jedno z rzadziej spotykanych zaburzeń seksualnych. Polega na ambiwalentnej postawie kobiety wobec mężczyzn. W mentalności kobiety współistnieją dwa przeciwstawne modele męskości. "Rycerz" to mężczyzna dający poczucie bezpieczeństwa, budzący zaufanie, honorowy, romantyczny, czysty. "Rozpustnik" to mężczyzna zmysłowy, rozpustny, żywiołowy, orgiastyczny w seksie, kuszący i wyrafinowany w sztuce kochania. Pierwszy jest ideałem męża, drugi – kochanka.źródło: wikipedia.pl
W opisanym przykładzie jej chłopak jest rycerzem, a jak widać ona wciąż szuka rozpustnika, niegrzecznego faceta, który zapewni jej rozrywkę, przełamie rutynę...
Jej chłopak był u nas kilka razy, zdążyłam go trochę poznać. Jest bardzo spokojnym facetem, ciągnie dwa kierunki, bardzo dużo się uczy, nie chodzi na imprezy no i przede wszystkim ma dużo pieniędzy. Bardzo kocha pannę X i planuje z nią przyszłość.Honorowy, uczciwy, a ona odwala mu takie numery.Jest mi go szkoda, mógłby mieć swoją, fajną, grzeczną dziewczynę, a nie taką.
|
|
|