2013-02-02, 10:41
|
#26
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-07
Wiadomości: 1 880
|
Dot.: Dieta azjatycka
Cytat:
Napisane przez nosferatku
A z tym ryżem-mi wychodzi ładny, puszysty. No i też zależy od tego, jaki to ryż jest. Jakiego gatunku, na przykład. W jaki sposób przygotowany. Namaczasz go porządnie przed ugotowaniem? Ja odstawiam zwykle na około godzinę. No i pozostaje kwestia przyprawienia. Trochę soli i cukru, podgrzane z octem ryżowym-to doskonała zaprawa do ryżu, nadają mu delikatnego, przyjemnego aromatu.
|
Nie namaczam, muszę spróbować, bo jedynie płuczę. Octem ryżowym i cukrem zaprawiałam tylko wtedy, gdy przygotowywałam ryż na sushi. Właśnie też mi się wydaje, że to nie tylko kwestia techniki, ale również odpowiedniego przyprawienia. Marzy mi sie takie urządzenie do gotowania ryżu, o którym była mowa wcześniej w wątku.
|
|
|