Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-04, 13:53   #2012
kayra
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Ja dziś mam jeden z tych gorszych dni. Chodziłam dowiadywać się o staż, to już mają 2 osoby. Potem przechodząc kolo sklepu, zauważyłam kartkę, że poszukują sprzedawcy do sklepu obuwniczego, wiec weszłam, ładnie pytam czy mogę zostawić cv, a pani nawet go ode mnie nie chciała, bo nie mam doświadczenia. Jakos bardzo mnie to podłamało, wiem że to głupie, ale to chyba też jest związane z tym słabszym nastrojem i chyba ta pogoda mi nie służy.
Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Nie lubię poniedziałków, to tak na wstępie

Dlaczego interesujące mnie ogłoszenia zazwyczaj są skierowane do osób z orzeczeniem o niepełnosprawności? Dyskryminacja i tyle. Wszyscy powinni mieć równe szanse.

Dziś przeglądałam ogłoszenia z 2 lutego, czyli sprzed dwóch dni. Dość ciekawe jedno. Zgadnijcie ile aplikacji już zostało wysłanych?Uwaga uwaga! Ponad 620 Przecież moje CV zaginie w akcji... Coś mi się wydaje, że większe szanse mam trafić szóstkę w lotto niż znaleźć pracę.

Przepraszam. Miałyśmy się wspierać, a nie dołować, ale nikt mnie lepiej nie zrozumie niż Wy. Musiałam się z kimś podzielić swoimi przemyśleniami. Takie negatywne nastawienie od początku tygodnia nie wróży dobrze, ale na pocieszenie czeka na mnie mega kremowe ciacho z owocami
Niestety ja też zaczynam to zauważać, ostatnio znalazłam ogłoszenie na pracownika biurowego, podekscytowana wchodzę, a tu że tylko dla osób z orzeczeniem, ostatnio coraz więcej takich ogłoszeń spotykam. Tak samo na szkolenie pójść nie mogę, bo na mnie kasy nie mają, a taka znajomą wysłali na kurs kadry i płace. Jakos ogólnie mam wrażenie, że ten urząd tak naprawdę w żaden sposób mi nie pomaga, nie mam pojęcia po co one w ogóle istnieją.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora