Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-04, 14:49   #1041
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Mieliśmy w końcu tę kupkę wymęczoną od rana. I to taką, że pielucha nie dała rady, więc body i spodnie do prania... oraz skarpetki, bo Ancior wsadził mi stopę w tę brudną pieluchę.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Dearlie, ale chodzi Ci konkretnie o pieczone ciasto? Kiedyś wrzuciłam przepis na proste ptasie mleczko, bez pieczenia, nie może się nie udać
Tak, chodziło by mi bardziej o takie ciasto do pieczenia, chociaż jak mówisz, że to ptasie mleczko takie proste, to chyba przetestuję. Tylko chyba musiałabym jakąś tortownicę kupić do niego, prawda? Bo ja mam tylko taką standardową blachę i taką do babki, a to chyba najlepiej na tortownicy, czy się mylę?

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Patrzcie co moja bździągwa mała dostała od babci tylko tuniczka poszła do przeróbki bo za krótka
Jak uroczo wygląda! Jak lalunia.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

najlepiej jakbyś podawała Antkowi więcej wody niż rumianku. np 100 ml rumianku a reszta wody, wtedy nie przedobrzysz. bo rozumiem, że dajesz herbatkę granulowaną?
a może zaparz rumianek i dolej tyle wody by była tylko lekko zabarwiona, może taka mu posmakuje.
Daję różnie, raz granulowaną, a raz parzony rumianek ( zazwyczaj, gdy mamy problemy z kupką) i wówczas tylko dosładzam tą herbatką z hippa. Chociaż ja tych granulowanych nie robię według tego na opakowaniu ( łyżeczka na 100ml). Zazwyczaj sypię pół łyżeczki na całą butelkę 125ml, tak tylko do smaku.

Antek pił wodę, nie wiem co mu się nagle odwidziało. A czy dosładzacie wodę glukozą? Bo czytałam gdzieś, że można tak robić... może wóczas chętniej by pił? Tyle, że to przecież cukier.