2013-02-04, 18:48
|
|
Przyczajenie
|
Upierdliwie włosy;/
Witam! specjalnie założyłam konto aby z Waszego doświadczenia. Mam maly problem z wlosami, siegaja za łopati wiec są dosc długie ale nie moge sie nimi cieszyc puszą się, są drętwe i suuuche przez co łamią sie czasami az słysze jak pekają, kiedy przeczesuje je ręką. Z wypadaniem nawet nie mam problemu jedynie z tym łamaniem. Od ok. 2,5 roku nie prostuję ani nie suszę suszarką. Używam zwykłych szamponów bez silikonów i odżywki do mycia obecnie garnier avocado i maslo kartie, olejuje włosy alterra limonkową, użwyam tez jedwabiu biowax i eliksiru z joanny z olejkem arganowym i jantara z farmony. Czasem kiedy jestem w domu i powcieram te rózne specyfiki to włosy przez jakis czas sa w nawet dobrym stanie ale jak tylko gdzies wyjde to odrazu robi sie sianowata szopka i sa okropne w dotyku Możecie poradzic jakies dobre kosmetyki o dobrym składzie( bez alkoholu on całkowicie wysusza moje włosy) ktore porządnie nawilżaja? Planuje kupic maske z bioeteki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lli-lisci.html czy rzeczywiscie jest tak skuteczna? I jeszcze jedno pytanko, jestem dosc stresowa osoba czy stres nerwy i tak dalej maja duzy wpływ na kondycje włosow? czy to moze byc powodem tego ze nie moge ich nawilyc?
|
|
|