Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 21:18   #410
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
kurde, mały ma pełno pryszczyków na buzi i szyjce, lekarz powiedział, że to normalne, ale co mu jedne znikną, to następne się pojawiają i pomiędzy brwiami zrobił mu się taki jakby suchy żółty strupeczek, nawilżam to, ale dziadostwo siedzi; a wczoraj po kapieli zauważyłam, że ma strasznie suchą skórę głowy, taki jakby łupież mu się zrobił; cholera, wszystko na raz
To pewnie jest ciemieniucha. U dzieciów tak właśnie wygląda - sucha skóra i taki meeega łupież.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u nas to samo mlody dojrzewa i ten strupeczek tez mamy miedzy brwiami. napewno ty o swoim dzieciatku piszesz?

to na deser Młody w wydaniu "Na luzaka" Joł ciotki!
Siema!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Już jesteś w stanie stwierdzić, że Ciebie ominęło?
Liczę na to, że dobry stanik i balsamy i źle nie będzie
Tzn. skoro przez cały miesiąc nic mi nie było, to myślę, że chyba już nie powinno się nic złego stać?

[QUOTE=LadyWhisper;3904015 0]Powiem wam, ze u nas wszystko super hiper fajnie, jedyna rzecz z ktora sobie nie moge dac rady to pokarm, ktory mi naplywa do drugiej piersi, jak karmie pierwsza, nie wiem, czy ktoras jeszcze tak ma, ale w moim przypadku to jest z dnia na dzien coraz wiekszy i coraz dluzszy bol na poczatku to byla chwila doslownie, a teraz dochodzi nawet do pol minuty a bol taki, ze mroczki mam przed oczami piers w tym momencie robi sie twarda jak skala i nawet smyrnac nie moge, no masakra..... ma ktoras jakis patent na to.....?/QUOTE]

Powiem Ci tak. Jeżeli czujesz, że podczas karmienia napływa pokarm do obu piersi, to znaczy, że laktację masz wręcz za.ebistą i tylko się tym cieszyć. Ale z drugiej strony, to faktycznie nie może być miłe, jeśli sprawia taki ból.
Mam podobnie, tylko że w o wiele mniejszym stopniu - ból czuję od sutków tak centralnie po miejsce, gdzie "kończą się" brodawki. I czasami boli pierońsko, więc współczuję bardzo, jeśli Ciebie bolą całe piersi.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dla mnie położna powiedziała, że te krostki to alergia kontaktowa, zniknie za jakiś czas, nie trzeba się przejmować. Dla Kubusia co chwila w innym miejscu wyskakuje nowa a inne szybko znikają.
Dokładnie dziewczęta. Tak też mi powiedziała położna - alergia kontaktowa, inaczej trądzik noworodkowy. Po prostu dziecko się przyzwyczaja do nowego środowiska i jego organizm tak reaguje.

----------------------------------

Iffonka, do becikowego potrzeba:
- zaświadczenie o dochodach za 2011r.,
- zaświadczenie lekarskie o opiece od przynajmniej 10 tyg. ciąży,
- zaświadczenie o ubezpieczeniu,
- kopia aktu urodzenia dziecka
- kopie Waszych dowodów osobistych,
- i jeszcze dostaniecie spory plik papiórków do wypełnienia.
Aha, a jakbyście jeszcze o rodzinne się starali, to trzeba jeszcze mieć zaświadczenie, że jeśli np. będziecie je brać w Twoim MOPSie, to tż nie brał go ze swojego.

Mika, ile trwał u Was kryzys? Bo u mnie drugi dzień i czekam aż minie.

----------------------------------

Nigdy więcej mm! Pola po wczorajszym wymiotowaniu ma tak podrażnione gardełko i nie wiem co jeszcze, że teraz po każdym karmieniu ulewa, i to sporo, jak nigdy wcześniej. A jak w nocy próbowałam jej dać trochę bebiko, bo już głodna była bardzo, to nawet nie przełknęła do końca, i od razu zwracała.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-02-04 o 22:11
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora