Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mąka i kaszka kukurydziana- od kiedy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-02-05, 19:43   #1
deejayno1
Raczkowanie

Mąka i kaszka kukurydziana- od kiedy?

Witam wszystkie mamusie
Od miesiąca jestem szczęśliwą mamusią mojego pierwszego kochanego słoneczka. Bobasek jest dość duży i ma dosłownie wilczy apetyt. Moje mleko jest nie wystarczające, dlatego już od 3 tygodni dokarmiam go Bebilonem. Moja mama radzi mi abym podała mu mąkę kukurydzianą na mleku 2% do końca 2 miesiąca a kiedy bobas zacznie 3 miesiąc zaleca podawać kaszę kukurydzianą. Od kiedy karmię go więcej Bebilonem zauważyłam, że ma problemy z kupką dlatego zastanawiam się czy może przejść na naturalne odżywianie.
Szczerze mówiąc nie mam zaufania do mleka modyfikowanego, pomimo, że wszyscy twierdzą, że jego składniki są odpowiednio dobrane do potrzeb dziecka.
Dawniej babcie karmiły dzieci kaszkami, "moda" na mleko modyfikowane ma dopiero kilka lat. Dlaczego odeszło się od karmienia kasza kukurydzianą a poleca się te chemiczne kaszki i mleka?
Stąd mój dylemat, czy od 6 tygodnia życia dziecka mogę dziecku podawać mąkę kukurydzianą a od 3 miesiąca kaszkę?
deejayno1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując