2013-02-05, 20:03
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
Napisane przez despa
No właśnie mnie to w☠☠☠☠ia, ze jest luty a tu dalej nic nie wiadomo. Ja mam fajna pracę i chcę i muszę do niej wrócić, mała pójdzie do żłobka- od wrzesnia- więc tak na "zimno"kalkulując wyszłoby mi że jak urodze o czasie ( i w czasie) to te 20 tygodni skończy mi się około 20 sierpnia, wziełabym urlop- tak żebym do pracy mogła wrócić i mała mogła pójśc do żłobka od 3 wrzesnia. Te dodatkowe tygodnie wolałabym wziąć w razie X- bo wiadomo, ze na poczatku pewnie bedzie w żłobku chorować- więc nie brałabym zwolnienia. I wobec takich wyliczeń mimo, ze się załapię na te nowe przepisy to- dupa bo we wrzesniu bedę w pracy....
Więc w sumie nie wiem na co czekają, boja się awantur, protestów czy co? Przeciez mogliby podac do opinii publicznej- jest tak i tak....sprawa zamknieta... Wkurza mnie taka polityka prorodzinna niby os Ci dajemy a w rezultacie masz wielkie gówno....
a i miałam dodac że tekst Nestelle o orgazmach Muchy poprawił mi humor na reszte dnia w pracy
|
despa zeskanuje ci jutro i podeslę to co mi daly moje baby z kadr. bo my ogolnie nie zaleznie od ustawy możemy przedłużyć o 4 tyg urlop. Nie ukrywam że się nie wgryzalam jeszcze w to ale zeskanuję i poczytasz i podpytasz u siebie. to jest z kodeksu pracy artykul 182 bodajze. a co do nowej ustawy ...........
|
|
|